Mèdia TV 14/04/2023

La Mare de Déu del Rocío reapareix al 'Polònia' i respon a les crítiques al seu gag

El programa de TV3 va aconseguir el rècord de temporada amb l'emissió d'aquest dijous

2 min
Un moment del gag de 'Polònia'

BarcelonaCom ja havia anunciat, aquest dijous el Polònia va recórrer a l'humor per respondre a les crítiques al gag de la Mare de Déu del Rocío que es va poder veure a l'Està passant la setmana passada. El programa de Minoria Absoluta va recuperar la paròdia feta per Judit Martín i la va reunir amb la Moreneta, el Dalai-lama i el president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno Bonilla. En l'esquetx inicial, el polític apareix per queixar-se de nou del gag de l'Està passant, mentre que una cansada Mare de Déu del Rocío es refereix a la polèmica dels últims dies. "És el pitjor que m'ha passat mai, i això que he vist crucificar el meu fill", exclama, queixosa.

Durant el gag, el fals Moreno Bonilla assegura que TV3 no s'atreveix a fer broma amb la Moreneta, moment en què el programa fa aparèixer la Mare de Déu de Montserrat i recorda un esquetx antic protagonitzat per ella. Al gag en qüestió, la Mare de Déu afirmava que havia enviat el seu fill una temporada de colònies per evitar que fos abusat per monjos pederastes. Després va ser el torn de la paròdia del Dalai-lama, que va aparèixer demanant a la Moreneta si podia llepar la llengua del nen Jesús, com ha fet recentment el personatge real amb un nen.

Finalment, i en resposta a la crítica recurrent que els programes d'humor no s'atreveixen a fer bromes amb l'islam, tanca el gag un imam que vol impugnar el gag. "Em queixo perquè en aquest esquetx hi ha massa dones i van massa destapades", diu el personatge, mentre dona un burca a cada Mare de Déu. Per rematar el gag, la regidora del programa diu a Moreno Bonilla que, si tantes ganes té de fer humor amb l'Islam, ell mateix pot fer les caricatures de Mahoma. "Je suis Charlie Hebdo però sense passar-se, que avui dia no es poden fer acudits de res i hi ha molt ofendidito", contesta un espantat Moreno Bonilla.

El gag de l'Està passant va rebre crítiques per part de polítics andalusos com Moreno Bonilla o Teresa Rodríguez, portaveu d'Adelante Andalucía. Dimarts, una associació d'advocats cristians va denunciar els presentadors del programa, Toni Soler i Jair Domínguez, i Judit Martín per un suposat delicte d'escarni.

L'emissió d'aquest dijous de Polònia, que arrencava amb aquest gag, ha aconseguit el rècord d'audiència de la temporada. L'espai va registrar una quota de pantalla del 24,8% i 560.000 espectadors.

stats