Mèdia Programació TV 13/04/2023

Jair Domínguez: "Tinc la bústia de missatges d'Instagram i de Twitter plena d'amenaces de mort"

El personatge de la Mare de Déu reapareixerà avui al 'Polònia' en un esquetx amb la Moreneta, el Dalai Lama i el president andalús

3 min
Judit Martín disfressada de Mare de Déu del Rocío i acompanyada per Toni Soler i Jair Domínguez.

BarcelonaEl gag de l'Està passant sobre la Mare de Déu del Rocío continua portant cua. A la polèmica política i mediàtica i la denúncia d'una associació d'advocats cristians s'hi han sumat, segons revela Jair Domínguez, copresentador del programa de TV3, amenaces de mort "directes" a les xarxes. "Si voleu us podria ensenyar com tinc la bústia de missatges d'Instagram i de Twitter d'amenaces de mort", deia aquest dimecres en una entrevista a Catalunya Ràdio. Domínguez, però, aclaria que no ho denunciarà perquè li fa "mandra" i perquè, tot i que podria ser constitutiu de delicte, "no té la validesa d'un tio que et trobes pel carrer i t'amenaça de mort, cosa que afortunadament no ens passa". "És molt senzill insultar per Twitter i li dono la importància que té, que ara mateix és zero", sentenciava a l'entrevista.

En la línia del que ja va criticar Toni Soler després que esclatés la polèmica, quan va exigir disculpes per les acusacions de menyspreu als andalusos, Domínguez vincula els atacs rebuts per l'esquetx al "període electoral". "He fet gags que són el doble d'ofensius i ningú n'ha dit res", argumenta, confiat que "en una setmana la gent ja estarà indignada amb una altra cosa". De moment, però, la Mare de Déu del Rocío reapareixerà aquest dijous a TV3. Interpretada novament per Judit Martín –una de les tres denunciades per la Fundació Espanyola d'Advocats Cristians, juntament amb Soler i Domínguez–, acompanyarà al plató els personatges de la Moreneta, el Dalai Lama i el president andalús, Juan Manuel Moreno Bonilla, per "mostrar la seva disconformitat amb els gags que ofenen la religió", segons ha informat la cadena.

El PP ho vincula amb el cas de la infermera i el català: "És una persecució hostil"

"Que Déu ens agafi confessats", ha ironitzat el Polònia en un missatge a Twitter. A l'espera de veure si l'esquetx deriva en una nova allau d'atacs, Moreno Bonilla hi tornava aquest dimecres denunciant que Catalunya està dirigida "des de la intolerància i la manca de respecte a altres terres d'Espanya". El líder autonòmic del PP va afirmar que el gag de l'Està passant "no només és una mofa sobre la Mare de Déu del Rocío, sinó també és una persecució hostil i fins i tot agressiva" contra la comunitat que presideix, i vinculava aquesta polèmica amb la de la infermera andalusa que, a parer seu, va "expressar-se lliurement i va criticar l'obligatorietat de parlar català sense ofendre ningú". "Es troba a faltar que el govern d'Espanya jugui un paper molt més determinant a l'hora de defensar les singularitats dels diferents territoris d'Espanya", va sentenciar.

Els atacs contra TV3, però, no han arribat només des del PP, sinó que també s'hi han abonat barons socialistes com el president aragonès, Javier Lambán, o el de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page. "Es passa el dia fent anti-Espanya", ha afirmat sobre la televisió pública catalana aquest últim. També la portaveu d'Endavant Andalusia, Teresa Rodríguez, va criticar el gag sobre la Mare de Deú, si bé aquest dimecres va matisar a RAC 1 que "no pretenia que originés una polèmica contra Catalunya". "Em fa ràbia que el meu comentari innocent en formi part", va dir, després que en un tuit posterior a l'esquetx considerés que estava fet amb mala idea, ignorància i andalusofòbia. "No era conscient que alimentaria la catalanofòbia. Ho sento si hi he contribuït", es disculpava. Rodríguez també va criticar que es porti l'Està passant a la justícia.

stats