Mèdia Programes 11/04/2023

Toni Soler, sobre la polèmica del gag de la Mare de Déu del Rocío: "Exigim disculpes per acusar-nos de menysprear els andalusos"

El presentador ha assegurat que l'atac a l'esquetx és per motius electoralistes

2 min
Toni Soler en un moment de l'emissió davui

BarcelonaDesprés de la polèmica dels darrers dies pel gag de la Mare de Déu del Rocío, l'Està passant ha tornat de les vacances de Setmana Santa defensant amb humor l'esquetx. En la seva intervenció inicial, Toni Soler ha girat els arguments dels qui l'han criticat assegurant que haurien de ser ells qui es disculpessin amb l'equip de l'Està passant. "Exigim disculpes del president d'Andalusia per acusar-nos de menysprear els andalusos", ha dit, entre els aplaudiments del públic. "És mentida, és irresponsable i és demagògic", ha afegit.

Continuant amb el monòleg inicial, Soler ha fet un repàs de la llista de personalitats i entitats que haurien de demanar perdó al programa, com ara la premsa espanyola –"estan intimidant el meu equip, i intimidar el meu equip és cosa meva", ha dit en to d'humor"–, Carlos Herrera o els bisbes catalans. D'aquests últims, el presentador ha dit que s'haurien de disculpar per preocupar-se més pels gags que es fan a TV3 que pels casos de pederàstia dins de l'Església. En la llista de candidats a demanar perdó també hi havia inclosos l'associació d'advocats cristians que han presentat una denúncia contra Toni Soler, Jair Domínguez i Judit Martín per un delicte d'escarni. "Citarem a la Verge del Rocío com a testimoni de la defensa", ha afegit, mentre el públic aplaudia.

Només arrancar el programa, Soler ha lloat la feina de Judit Martín –"és una de les millors còmiques del país"–, i ha assegurat que el gag, en el qual la humorista es va disfressar de Mare de Déu del Rocío, va ser "hilarant". El presentador ha afegit que tot l'enrenou generat pel gag, amb crítiques de polítics tant de l'esquerra com de la dreta, només s'explica per motius electoralistes.

Soler ha fet broma dient al públic present al plató que esperava que haguessin tingut una Setmana Santa més tranquil·la que la seva. "Dubto que ningú hagi passat una Setmana Santa pitjor que la meva, a banda de Jesucrist, esclar, en el seu moment", ha dit en to de broma.

El programa ha demostrat que pensen continuar fent paròdies dels personatges populars que creguin convenient amb una nova Entrevista improvisada –l'espai on es va fer el gag amb la Mare de Déu del Rocío– amb el Dalai-lama com a protagonista. El líder budista ha hagut de demanar perdó per haver fet un petó a la boca a un nen i demanar-li que li llepés la llengua.

stats