Televisió

Jorge Javier Vázquez a Pablo Motos, abans del seu duel: "Tal com m'ha anat, prefereixo no parlar de política"

El comunicador de Badalona plantarà cara a 'El hormiguero' amb 'Cuentos chinos'

4 min
Jorge Javier Vázquez al Teatre Tívoli

BarcelonaDesprés de quasi quatre mesos de baixa per problemes de salut mental, Jorge Javier Vázquez torna a l'acció. Ho fa amb Cuentos chinos, el format de Telecinco amb què vol fer-li la competència a Pablo Motos, el rei de la franja que va de les 22 h a les 23 h. Abans del primer assalt, que tindrà lloc avui, el de Badalona ha fet una carta oberta al seu nou rival que ha compartit per Instagram i que ell mateix locuta.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Estimat Pablo: Soc el teu nou veí, el de la vorera de davant. Vinc a conviure amb tu. És que portes tants anys sol a aquelles hores de la nit que he pensat: «Escolta, Jorge, ves a fer-li una mica de companyia». Perquè, Pablo, com va dir Andreu Buenafuente, la gent del nostre ofici, els professionals, no competim, coincidim", arrenca el missatge de Vázquez. En la seva carta oberta, Vázquez reconeix que el programa de Motos té tirada i que és bastant probable que acabin competint pels convidats. "Entendré quan algunes persones prefereixin anar a casa teva abans que a la meva, però no per això deixaré de convidar-les. Perquè jo crec que hi ha lloc per a totes i potser alguna tindrà ganes de venir a conèixer-me", remarca.

En el missatge que Vázquez adreça a Motos també es fa referència a la política, una temàtica que d'alguna manera o altra ha estat present en els programes de tots dos. En el cas del de Badalona, quan presentava Sálvame va assegurar que el seu era un espai "de rojos i maricons", una afirmació que molts van recordar quan Telecinco va decidir abaixar la persiana del programa del cor i cedir la franja horària a Ana Rosa Quintana, de perfil polític més conservador. Pel que fa a El hormiguero i Pablo Motos, se'ls ha acusat en diverses ocasions d'haver contribuït al blanquejament de l'extrema dreta perquè van tenir com a convidat Santiago Abascal. "Estic nerviós perquè he vingut a viure al barri dels grans, davant teu, on els polítics no et truquen per telèfon sinó que directament es presenten al plató. Per això li hem posat de nom Cuentos chinos. Et dic una cosa: tal com m'ha anat a mi, jo prefereixo no parlar de política".

El nou programa, produït per La Fábrica de la Tele, responsable de Sálvame, s'emetrà de dilluns a dijous després de l'informatiu i comptarà amb un plató de 1.000 metres quadrats. A banda de Vázquez, el nou format tindrà una altra estrella, Jing Jing, un peculiar personatge meitat gata meitat lleona que sembla que tindrà la funció de fer les preguntes atrevides que el presentador no vulgui fer.

Jing Jing, l'estrella de 'Cuentos chinos'.

'El hormiguero' versió Telecinco?

Mediaset defineix el nou programa, que es farà en directe, com "un xou coral, colorista, a vegades explosiu, amb una ambientació i una estètica inspirades en la cultura mil·lenària xinesa i amb dos elements clau que regnaran per damunt de tot en aquesta revolució televisiva: la diversió i el bon humor". En un principi no sembla que el plantejament sigui gaire diferent del del programa rival, El hormiguero, que acaba d'encetar la seva divuitena temporada. De fet, l'estrena de Cuentos chinos es va endarrerir una setmana per no coincidir amb el retorn de l'espai de Motos, que va començar el curs 2023-2024 amb Isabel Pantoja com a convidada.

Com en el cas d'El homiguero, Cuentos chinos també tindrà convidats famosos, un per a cada entrega. Tots els convidats seran entrevistats per Jorge Javier Vázquez i, a més, podran participar en les diferents seccions i jocs que plantegi el programa, un altre aspecte que fa que la proposta de Mediaset recordi poderosament la d'Antena 3. Des de Telecinco destaquen que en la seva funció de mestre de cerimònies, Vázquez podrà demostrar "la seva capacitat de conversar i connectar amb els convidats, la seva ironia i el seu sentit de l'humor".

Per a aquesta nova aventura professional, el comunicador de Badalona s'ha rodejat d'un nodrit grup de col·laboradors. Un dels primers fitxatges que es van anunciar va ser el de la humorista catalana Susi Caramelo. Ella serà la responsable de la secció Sushi a domicilio, en la qual farà entrega de menjar a domicili a casa dels famosos, una excusa com qualsevol altra per intentar descobrir intimitats de personatges coneguts. Una altra cara coneguda que formarà part del programa serà l'actriu Anabel Alonso, que estarà al capdavant de ¡No son cuentos chinos!, un informatiu poc convencional en què es tractaran les notícies que el programa creu que són "realment importants".

Cuentos chinos ha anat a pescar col·laboradors en altres programes de Mediaset. És el cas d'Antonio Castelo i Virginia Riezu, que formen part de l'equip de Todo es mentira, de Cuatro. Els dos còmics oferiran la seva visió d'un món amb el qual no estaven gaire familiaritzats fins ara, la premsa del cor. El nou programa de Telecinco també compta amb una col·laboradora debutant, la model Athenea Pérez, Miss Univers Espanya 2023, que intentarà trencar amb els estereotips associats al món dels certàmens de bellesa. Jorge Javier Vázquez també ha fitxat un imitador, Josep Ferrer, que encarnarà diversos personatges vinculats al món de l'actualitat.

La missió de l'expresentador de Sálvame no és fàcil. Malgrat fa molts anys que està en antena, El hormiguero no dona senyals de cansament, més aviat el contrari. En l'estrena de la nova temporada, amb Pantoja de convidada, va registrar un 18,7% de quota de pantalla i 2,3 milions d'espectadors. La bona salut del programa de Motos no és l'únic problema al qual s'enfronta Vázquez: Telecinco ha viscut un estiu negre, en què ha quedat relegada a la tercera posició en el rànquing de les cadenes més vistes a l'Estat. Tot i les crítiques que rep El hormiguero, és el programa de referència per a famosos estatals i internacionals. Actors, cantants i polítics es deleixen per visitar el plató de Motos quan estan de promoció o en campanya electoral. ¿L'encant de Vázquez serà suficient per plantar cara a una màquina tan ben greixada?

stats