Televisió

RTVE demanarà "explicacions" a la BBC pel presumpte plagi d''El Ministerio del Tiempo'

La cadena britànica ha anunciat una nova sèrie que es diu 'The Ministry of Time' i que té una trama similar a la ficció espanyola

2 min
El repartiment d''El Ministerio del tiempo'

BarcelonaRTVE ha assegurat que demanarà “explicacions” a la BBC després que la cadena pública britànica anunciés aquest dijous una nova sèrie que es dirà The Ministry of Time i que té una trama molt similar a la de la sèrie espanyola El Ministerio del Tiempo, amb la qual, a més, comparteix nom. Segons ha explicat la BBC, la nova sèrie es basa en una novel·la encara no publicada de l’escriptora debutant Kaliane Bradley. La trama se centra en una agència governamental que recluta "un equip d'expatriats de diversos moments històrics per provar la viabilitat dels viatges en el temps".

Després que diversos usuaris advertissin a través de X dels paral·lelismes entre la producció britànica i l'espanyola, emesa a La 1 entre 2015 i 2020, RTVE ha decidit passar a l'acció. A través d'una declaració oficial han assegurat que "ni RTVE ni la productora que es va fer càrrec de la producció de la sèrie han atorgat cap llicència a la BBC ni a cap empresa productora per a l'adaptació d'El Ministerio del Tiempo. RTVE sol·licitarà a la BBC les explicacions oportunes sobre l'anunci que va fer ahir [per dijous] sense perjudici dels drets que l'assisteixen en defensa dels seus interessos".

Qui també s'ha mostrat sorprès per l'anunci de la BBC ha sigut Javier Olivares, creador de la sèrie. Arran dels missatges que ha començat a rebre a les xarxes, Olivares ha assegurat que era la primera notícia que tenia sobre l'existència de la sèrie britànica. Tot i això, ha deixat clar que li semblava evident que es tractava d'un plagi. "Que et plagiïn la NBC (acord judicial, no és opinió) i la BBC (mateix títol i idea) demostra que tan malament no ho vam fer amb El Ministerio del Tiempo. Penso que al ser de TVE i patrimoni públic estaria bé que algú tingués l'orgull d'actuar", deia Olivares poques hores abans que RTVE anunciés que demanaria explicacions a la BBC. La producció de la NBC a la qual fa referència Olivares és Timeless, amb la qual es va arribar a un acord després d'una denúncia per plagi.

L'autora que hi ha darrere de The Ministry of Time és una debutant, però la productora que ha impulsat la sèrie no ho és. Es tracta d'A24, coneguda per haver produït la pel·lícula guanyadora d'un Oscar Tot a la vegada a tot arreu i la minisèrie Bronca, una de les triomfadores dels últims premis Emmy.

stats