Mèdia TV 16/06/2022

Com serà la gran final d''Eufòria'?

El 'talent show' escull aquest divendres el guanyador de la seva primera edició

3 min

Aquest divendres Catalunya triarà la seva veu preferida d'Eufòria, el talent show que ja és un dels grans èxits de la programació de TV3. Per això, la televisió pública ha preparat una gran gala i bolcarà la seva programació en la final. Repassem quin serà el funcionament del programa, quin és el premi per al guanyador i quin seguiment farà TV3 de la final.

Com serà la gala?

Cançons sorpresa i obertura musical

A diferència de la resta de gales, les cançons de la final no s'han anunciat per avançat. TV3, però, ha detallat que sonaran temes de Dua Lipa, Adrià Punti i Jessie J, entre d'altres. Cada concursant cantarà dues cançons, una de triada per ells mateixos i una de segona que ha estat decidida pel programa. A més, un tema serà en català i l'altre en anglès.

Els tres finalistes no estaran sols a la gala. Els 13 concursants eliminats tornaran al plató d'Eufòria per estar presents en el moment en què es triï el guanyador de l'edició i també per cantar. De fet, el programa arrencarà amb una obertura musical a càrrec de tots els concursants que, segons els responsables del programa, tindrà una gran posada en escena. Una de les particularitats d'Eufòria és que tots els concursants que han passat pel programa han fet de solistes però també han hagut d'aprendre a fer segones veus. Aquest criteri seguirà present en la final i els concursants eliminats faran de segones veus dels finalistes.

Durant la nit, el plató d'Eufòria també serà escenari de l'actuació de Sidonie i uns convidats sorpresa.

Com serà el procés d'elecció del guanyador?

Vot popular i dues rondes

El Triquell, la Mariona o la Núria seran coronats com la millor veu de Catalunya, però el procés no serà curt. La gala tindrà dues rondes de votacions: en la primera ronda cantaran els tres finalistes i tot seguit el públic votarà el seu preferit. Els dos concursants més votats passaran a la segona ronda, mentre que el que reculli menys vots quedarà en una definitiva tercera posició i farà una última actuació d’honor. A la segona ronda, els dos finalistes que encara aspiraran a ser el guanyador d'Eufòria tornaran a cantar. Quan acabin les seves actuacions tornarà a ser el públic qui decidirà, aleshores sí, el guanyador del concurs.

Tot i que la tria del guanyador la farà el públic, el jurat i els coaches també seran presents a la gala. No tindran poder de decisió, però sí que podran dir-hi la seva. Valoraran les actuacions dels finalistes i la seva trajectòria dins del programa.

Què guanyarà la millor veu d''Eufòria'?

Un concurs amb triple premi

Qui guanyi Eufòria té assegurat l'inici de la seva carrera professional: el gran premi al qual aspiren els finalistes és un primer contracte discogràfic. A més, el guanyador cantarà la cançó de l'estiu de TV3 al costat de Miki Núñez, copresentador del programa, i participarà en el tradicional disc de La Marató.

Hi haurà programació especial?

TV3 ha preparat una extensa prèvia

La televisió pública vol treure rendiment del bon funcionament d'Eufòria, i per això ha preparat un important desplegament previ a l'emissió de la final. A partir de les 19.30 hores, el Tot es mou es transformarà en Eufòria ens mou i connectarà amb els pobles dels tres finalistes, des d'on se seguirà la final en pantalles gegants. L'especial estarà conduït per Jordi Gil, que comptarà amb la col·laboració d'Elisenda Carod, presentadora de La tarda de Catalunya Ràdio i fan del concurs, i de rostres habituals del Tot es mou, com ara Laia Ferrer, Míriam Riau i Georgina Arnau.

Qui són els finalistes?
  • Triquell El seu nom real és Cesc Fuentes, té 22 dos anys i és de Sant Quirze del Vallès. Va entrar a 'Eufòria' gràcies al seu padrastre, el Josep, que li va fer arribar el formulari d'inscripció pel concurs. A ell li va dedicar la seva actuació de la segona semifinal, quan va cantar 'With or without you' dels U2, el grup preferit de la parella de la seva mare. Amb formació a ADE i Pedagogia, va deixar la seva feina de professor d'anglès per dedicar-se exclusivament a la producció i la composició musical. De posat rebel, està compromès amb diverses causes socials.
  • Mariona Mariona Escoda, de 20 anys, ha enlluernat cada setmana al jurat amb les seves actuacions. La de Valls té una extensa formació musical que va començar quan era una nena: toca el piano i el violí i ha estudiat cant clàssic i modern. Els estudis musicals els compagina amb la carrera de logopèdia. Amb 12 anys va començar a fer actuacions professionals, amb 16 anys va iniciar-se al món del teatre musical i als 17 va debutar en els concerts de gran format amb Mamapop, una gala en suport de la recerca pel càncer de mama. Amb 18 anys va publicar el seu primer single, '8 de març'. Just abans d'entrar a 'Eufòria' va treure al mercat el seu primer treball discogràfic, 'Tal com havia de ser'.
  • Núria Núria López és d'Olot i té 26 anys. La seva passió sempre ha estat la música, però abans de voler-s'hi dedicar professionalment va estudiar turisme, uns estudis que en un principi no l'acabaven de convèncer, segons ha explicat en el programa. La Núria va créixer en el restaurant de la seva família, on ha treballat de cambrera mentre estudiava. La garrotxina vol encaminar les seves passes cap el món del musical i, per això, abans d'entrar a Eufòria va estudiar arts escèniques a l'escola Aules de Barcelona. Com a curiositat, la Núria ha rebut el suport de Toni Soler, que la coneix des de que era una nena ja que passa tots els estius a La Garrotxa.
El Triquell
La Mariona
La Núria
stats