Maria Subirà: "Hi ha hagut moltes gales en què em veia fora d’'Eufòria"

Finalista d''Eufòria'

2 min
Maria Subirà

BarcelonaDesprés de dues temporades en què les dones eren majoria entre els finalistes d'Eufòria, enguany només una aspira a ser la millor veu del 2024. Durant el programa, Maria Subirà, cantant, actriu i dobladora, ha destacat per la seva presència escènica, que va quedar refermada en les actuacions de la semifinal, on va mostrar dues cares, la més dramàtica amb Creep, i la més sensual i divertida amb M'agrada.

De totes les actuacions que has fet, quina va fer que es donés un canvi en la teva trajectòria a Eufòria?

No sabria què dir, perquè hi ha hagut moltes gales en què em veia fora. Si m’hagués de quedar amb una seria Llença’t, que va fer un canvi molt fort en mi. Quan em van donar la cançó em va semblar que tothom l’havia escoltat, que estava molt trotada. Forma part de l’imaginari de tothom i havia de trobar la manera de fer-la interessant. Finalment, va ser una de les actuacions en què crec que més em vaig deixar portar pel que volia dir per mi i pel missatge de la cançó, més que per la part tècnica. Això va ser un clic, perquè vaig començar a gaudir més de les coses. 

Hi ha hagut algun moment en què pensessis a deixar-ho per la pressió de les xarxes?

Realment, he rebut pocs comentaris que anessin a ferir o que tinguessin una opinió molt negativa. Avaluant-ho tot en conjunt, estem aquí per nosaltres, perquè estem perseguint el nostre propòsit, i ens trobarem molts cops que la gent no estarà d’acord amb nosaltres. Per a gustos, colors. No sempre agradaràs a tothom, però ho has d’aprendre a relativitzar. 

Remires les teves actuacions un cop les has fet?

Trigo un parell de dies. 

Quin tipus de carrera vols fer quan surtis d’Eufòria?

He anat canviant d’idea a mesura que ha avançat el programa, si soc sincera. Jo tenia molt clar que només volia interpretació, o només música, i anava a tirar pel camí en què més portes se m’obrissin. Però actualment m’agradaria combinar-ho tot. El concepte 360 no és només la versatilitat que puguis mostrar davant dels reptes, sinó que tinguis la ment i l’ànima oberta a fer-ho tot. A mi m’agradaria actuar, compondre les meves pròpies cançons, utilitzar-les en pel·lícules com a banda sonora, poder-me produir jo les cançons i les pel·lícules. M’agradaria fer tot això. Si ve tot i tot alhora, ja em puc morir tranquil·la.  

Durant el programa, t’ha preocupat protegir la teva intimitat?

Des del primer moment vaig tenir molt clar que era inevitable que la meva intimitat s’exposés i no m’ha preocupat gens. El poder de decidir qui opina o què és el que t’afecta el tens tu. Jo soc una persona molt sociable. No me n'adono i ja li estic explicant la meva vida al del costat. El programa ha anat molt amb compte amb la nostra vida íntima i ens han intentat protegir. 

stats