Tancament
Mèdia TV 28/03/2023

Toni Cantó es queda sense televisió: tanca 7NN

Els problemes econòmics fan abaixar la persiana al canal ultradretà només un any i mig després de néixer

Maria Blanch Llardén
2 min
Toni Cantó

BarcelonaEl canal de televisió 7NN se'n va a negre. La cadena, que tenia per estrella Toni Cantó com a inusitat presentador d'un late, ja va anunciar fa dues setmanes que retirava les retransmissions de TDT a quasi tot Espanya i que retallava la meitat de la plantilla. L’empresa propietària de 7NN ha anunciat ara que a finals d’aquest mes se cessaran les operacions, tal com avança Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons un comunicat de la companyia, les decisions preses les últimes setmanes des de la direcció liderada per Fernando Quintela no han pogut revertir la situació de la cadena. L'empresa admet que la seva complicada situació econòmica, amb despeses "excessives", fa inviable el projecte que va néixer fa tan sols un any i mig.

Des dels inicis de les emissions, 7NN ha gastat més de cinc milions i mig d'euros en una programació que no ha generat prou garantia de recuperar la inversió. La crisi televisiva que patien tampoc la va poder capgirar Marcos de Quinto, exvicepresident de Coca-Cola i exdiputat de Ciutadans, que es va incorporar com a accionista el desembre del 2022. Al comunicat, a més, s’apunta que l’equip directiu inicial va estar “més enfocat a intentar desenvolupar un bon producte televisiu en el pla visual que a construir un model de negoci sostenible”.

La cadena ultraconservadora, que va estrenar-se retransmetent el Dia de la Hispanitat del 2021, assegura que va ser creada per cobrir un important forat informatiu a Espanya. D’aquesta manera, el projecte –que els seus accionistes reconeixen com a "fallit"– volia ser el canal de referència de la dreta més dura espanyola, i convertir-se en un projecte similar a FOX News als Estats Units. Aquest sector polític encara compta amb el mitjà Estado de Alarma, liderat per Javier Negre i amb el suport financer, així mateix, de Marcos de Quinto.

stats