Programació

Què veurem a la televisió aquest 2024? Més 'Eufòria', 'Cifras y letras' i nous informatius a Telecinco

Les graelles de les cadenes generalistes s'ompliran de concursos, molts d'ells protagonitzats per famosos

4 min
Un moment de la final d''Eufòria'

BarcelonaUn cop finalitzada la pausa de Nadal i la programació festiva, les televisions reprenen la seva activitat habitual. Les cadenes generalistes tenen en cartera diverses estrenes amb les quals volen atrapar uns espectadors cada cop més allunyats del visionat convencional. La gran incògnita d'aquest 2024 és saber si Telecinco serà capaç de redreçar el seu rumb i recuperar el lideratge perdut a l'estat espanyol.

TV3

La presentadora Núria Marín

La televisió pública catalana ha tancat el 2023 sent la cadena més vista a Catalunya per catorzè any consecutiu. S'haurien de tòrcer molt les coses perquè la pública perdés el lideratge. De moment, aquest 2024 hi haurà nova temporada d'Eufòria, una tercera entrega per a la qual ja han començat els càstings. Entre les novetats més immediates hi ha la sèrie documental Històries de primària, que se centra en la relació entre pacients, metges i infermeres. El primer capítol arribarà el 18 de gener. També per a aquest 2024 està prevista l'estrena de la sèrie juvenil Jo mai mai, que comptarà amb el debut de Miki Núñez com a actor. La trama gira al voltant d'unes colònies d'estiu i el cantant hi interpretarà un monitor.

I aquest any la televisió pública catalana recuperarà el format de dating que ja havia posat en pràctica amb programes com Amor a primera vista. Núria Marín, col·laboradora de l'Està passant, presentarà Love cost, un concurs en què un solter o una soltera haurà d'esbrinar quins dels seus pretendents s'han presentat al programa per amor i quins només ho han fet per emportar-se diners.

RTVE (La 1 i La 2)

Anne Igartiburu

Al conjunt de l'estat espanyol, La 1 ha tingut un molt bon 2023, fins al punt de posar en perill la segona posició de Telecinco en el rànquing de les cadenes més vistes. Per al 2024, la televisió pública espanyola arriba carregada d'entreteniment familiar. Anne Igartiburu presentarà Baila como puedas, concurs de ball amb personatges famosos com la cantant italiana dels 80 Sabrina Salerno o la periodista del cor Lydia Lozano. També tindrà famosos com a protagonistes Bake off, competició de rebosteria que La 1 ha comprat després que Amazon decidís no renovar-la.

Per altra banda, La 1 també té previst incorporar a la seva graella un dels títols més icònics de la televisió nord-americana, el concurs Jeopardy, que estarà presentat per Paco de Benito, un dels guanyadors més coneguts de Pasapalabra. La televisió pública espanyola no només es nodrirà de concursos mítics forans: La 2 té previst estrenar el retorn de Cifras y letras, amb Aitor Albizua substituint Elisenda Roca.

Antena 3

Roberto Leal, pare per segon cop

La primera cadena d'Atresmedia navega a tota vela des de fa mesos. Així doncs, té pocs motius per fer canvis en la seva programació i el 2024 estarà marcat pel conservadorisme, amb noves temporades d'èxits assegurats com Tu cara me suena, Mask singer o El desafío. Entre les poques novetats previstes hi ha el concurs El 1%, un programa originalment anglès que assegura que mesura la intel·ligència real de les persones. En el programa hi participen 100 concursants i per guanyar han de respondre correctament a una pregunta que només l'1% de la població encertaria. L'altra estrena destacada és López y Leal contra el canal, un espai conduït per Eva González en el qual els presentadors Iñaki López i Roberto Leal s'enfrontaran en una sèrie de reptes físics i mentals.

Telecinco

Carlos Franganillo en una imatge d'arxiu

Mediaset fa temps que intenta trobar la nova ànima de Telecinco, però, de moment, no l'encerta. Una de les principals novetats de la cadena per aquest any és la renovació dels seus informatius després de la jubilació de Pedro Piqueras. L'encarregat d'agafar-ne el relleu és el periodista Carlos Franganillo, que arriba a la privada després de convertir-se en emblema de rigor a La 1.

Més enllà dels informatius, sembla que Telecinco vira cap al model d'entreteniment que tan bé li ha funcionat a Antena 3 (això sí, sense deixar de banda de tot els realities). Aquest dilluns estrena La mejor generación, un concurs musical amb el segell de Gestmusic (OT) en què competeixen nou cantants de generacions diferents. El dissabte 13 de gener serà el torn de Bailando con las estrellas, competència directa del Baila como puedas de La 1. I com que sembla que no hi ha concurs possible sense famosos, Telecinco també recorrerà a cares conegudes per a Celebrity school, on quatre famosos s'enfronten en diverses proves amb alumnes de primària, secundària i batxillerat.

La Sexta

Ana Pastor

La segona d'Atresmedia ja ha començat aquesta setmana a deixar veure les seves cartes per al 2024. Aquest dimecres s'estrenava Generación top, el salt d'Ana Pastor al món de l'entreteniment. El programa va debutar sent la segona opció més vista del prime time a l'estat espanyol, just per sota de la final de MasterChef junior.

La Sexta també té previst adaptar el popular Joc de cartes de TV3, que es dirà Batalla de restaurantes i tindrà Alberto Chicote com a presentador. El cuiner també seguirà al capdavant de Pesadilla en la cocina, que suma la seva novena temporada.

Cuatro

Dani Martínez torna a Cuatro amb un concurs de migdia

La segona cadena de Mediaset té gairebé tants problemes com la seva germana gran. Intentant deixar enrere la seva irrellevància televisiva, la principal sorpresa del canal és la decisió de recuperar el format Martínez y hermanos, programa d'entrevistes del còmic Dani Martínez que Movistar+ ha deixat anar després de quatre temporades. Un altre projecte en marxa és En guardia: mujeres contra el crimen, format documental protagonitzat per dones que han estat en primera línia d'investigacions criminals.

stats