Mèdia 01/02/2016

TV3 comença l'any a l'alça i amplia fins a un punt l'avantatge sobre els seus rivals

La televisió pública obté un 12,3% de quota al gener i Antena 3 es manté segona amb un 11,3%

Albert Castellví
2 min
'Polònia' va obtenir dissabte el millor resultat en més de dos anys / CCMA

BarcelonaTV3 va ser el canal més vist a Catalunya durant el mes de gener i va encarrilar així cinc mesos consecutius com a líder des de l'inici de la temporada. La televisió pública, a més, va millorar en tres dècimes la dada del desembre, fins al 12,3%, i va eixamplar fins a un punt la distància sobre Antena 3, que es manté en segon lloc. Tot i així, TV3 s'ha situat ara tres dècimes per sota del gener de l'any passat, quan va arribar al 12,6%.

La resta de canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) també han empès cap amunt, especialment el 3/24, que ha passat de l'1,4% del desembre al 2,1%. L'Esport3 ha pujat dues dècimes, fins a l'1,3%, mentre que el Super3/33 s'ha mantingut estable en l'1,3%. En conjunt, doncs, els canals de la CCMA sumen un 17% de 'share' mensual, 1,2 punts més que al desembre.

Antena 3, per la seva banda, s'ha mantingut estable en l'11,3% que ja havia marcat al desembre i se situa segona per tercer mes seguit. Ho fa, a més, distanciant-se de Telecinco, que ha caigut de l'11% al 10,6%. De fet, el canal de Mediaset s'ha desplomat un punt i mig des de l'octubre, quan va ocupar la segona plaça amb un 12,1%.

La lluita dels segons canals també la guanya Atresmedia, per bé que tant La Sexta com Cuatro han anat a la baixa durant el gener. El germà petit d'Antena 3 ha passat del 6,9% del desembre al 6,6%, i el segon canal de Mediaset ha caigut del 6,6% al 6,3%. Per grups, en canvi, és el de Telecinco el que s'imposa, malgrat que la distància s'encongeix: Mediaset ha passat del 26,3 al 25,4%, i Atresmedia, del 24,7 al 24,9%.

Mentrestant, La 1 segueix més a prop de La Sexta i Cuatro que de lluitar pel segon lloc amb Telecinco i Antena 3. La cadena pública ha perdut una dècima respecte al desembre i s'ha situat en el 7,2%, 0,6 punts per sobre del segon canal d'Atresmedia. Sumant-hi la resta de canals de Televisió Espanyola, el grup es queda en un 11,9%, dues dècimes menys que fa un mes.

Pel que fa a 8TV, ha iniciat l'any a la baixa: si al desembre tenia un 3,8%, ara se situa en el 3,6%.

stats