EL RADAR
Mèdia 12/01/2014

TV3 celebra tres dècades de notícies amb '30 anys junts'

A.c.r.
1 min

TV3 ofereix aquesta nit (21.50) el reportatge 30 anys junts, un especial que servirà per commemorar el trentè aniversari del primer Telenotícies de la televisió pública catalana, emès el 16 de gener del 1984. Segons destaca TV3, l'objectiu de l'espai és "convidar els teleespectadors a reviure una doble experiència": revisar "els principals fets i moments" que "han canviat el món i la societat" al llarg de les últimes tres dècades i recordar com ho van explicar els serveis informatius de TV3.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

30 anys junts arrenca recuperant la primera notícia que va oferir el primer Telenotícies, i a partir d'aquí repassa els esdeveniments més destacats de cada dècada. El reportatge té una durada de 50 minuts, però segons la cadena "evita la fórmula d'un mer resum de fets per proposar una mirada de context i reflexionar sobre les grans transformacions polítiques, socials i fins i tot personals que durant aquests últims 30 anys han afectat de ple a tothom".

La commemoració del trentè aniversari dels serveis informatius de TV3 tindrà el seu punt culminant amb l'estrena del nou plató i la nova imatge gràfica dels Telenotícies i del canal 3/24, prevista inicialment per dijous, dia 16 -la data exacta de l'aniversari-, però que, molt probablement, es veurà afectada per la vaga convocada pels treballadors justament aquell dia a les 21.00, és a dir, a l'hora del TN vespre, i l'endemà a les 14.15, coincidint amb el primer TN comarques i el primer TN migdia de la nova etapa.

Malgrat aquesta incertesa sobre el moment exacte de la posada en marxa dels nous informatius, TV3 ja ha ofert en un vídeo promocional un petit avanç de la nova línia gràfica i del plató que utilitzaran a partir d'ara els Telenotícies.

stats