22/01/2015

TV3 roda ‘Cites’, una nova sèrie agredolça d’embolics amorosos

3 min
TV3 roda ‘Cites’, una nova sèrie agredolça d’embolics amorosos Jordi Galceran també prepara sèrie

BarcelonaEl mes vinent començarà el rodatge de Cites, una sèrie sobre embolics sentimentals i sexuals dirigida per Pau Freixas. A mig camí del drama i la comèdia, està basada en la sèrie britànica Dates, creada per Brian Elsley. Cada capítol mostra dues cites i el xoc d’interessos, pors, desitjos o expectatives de cadascun dels protagonistes. La sèrie compta amb una producció ambiciosa: es rodarà en diferents barris de Barcelona, en escenaris exteriors, de manera que al costat de la crònica sobre com és la vida de parella actualment hi haurà també un retrat de la capital catalana.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Però la pedra de toc de la sèrie són els actors. Fins a 24 intèrprets protagonitzaran les diferents trames (que en alguns capítols es van creuant). Entre els noms confirmats hi ha els d’Eduardo Noriega, Bea Segura, Isak Férriz, Aida Folch, Biel Duran, Jordi Rico, Eva Santolaria, Nausicaa Bonnín, Laia Costa, Ingrid Rubio i Jordi Sánchez.

La primera temporada de Cites constarà de 13 episodis de 45 minuts (en comptes dels 30 minuts que duraven els capítols de la sèrie original britànica). La producció és de TV3 amb Arca Audiovisual (una filial del grup Filmax).

Torna l’escola peripatètica

En la presentació de 39+1, estrenada al maig, el director de TV3, Eugeni Sallent, va explicar que l’objectiu del canal era estrenar tres sèries cada any (el 2014 la nòmina de ficcions pròpies es va completar amb El crac i la tercera temporada de Kubala, Moreno i Manchón ). Cites no té data d’estrena, però la cadena compta a poder-la oferir aquest any. TV3 ha explicat també que el segon títol de l’any serà Merlí, una sèrie centrada a l’entorn d’un carismàtic professor de filosofia.

Si Aristòtil s’enduia els seus deixebles de passeig per il·lustrar-los, Merlí intenta ressuscitar aquest esperit de l’escola peripatètica amb uns alumnes d’institut en ple segle XXI. Però no tots els professors del centre on ensenya estan d’acord amb els seus mètodes, estimulants però carregats d’ironia (i de manies). Merlí és, a més, un seductor consumat, de gran cultura i posseïdor d’una moral pròpia, de nou no sempre compartida.

En tot cas, polèmic o no, aconsegueix interessar els joves per Sòcrates, Hume, Nietzsche i altres figures de la història del pensament, alhora que els ajuda a resoldre (o a complicar) alguns dels seus conflictes personals adolescents.

La sèrie, que pot recordar pel seu personatge principal el malcarat però genial Doctor House, es començarà a rodar al mes d’abril. La producció en aquest cas corre a càrrec de Televisió de Catalunya i Nova Veranda. El creador és Héctor Lozano (que ha deixat la seva petja en sèries com La Riera, Ventdelplà, El cor de la ciutat ) i el director Eduard Cortés (nominat als Goya com a millor director per La vida de nadie i al Goya pel millor guió original per Otros días vendrán ).

Jordi Galceran també prepara sèrie

Més enllà de les dues sèries que ja tenen data de rodatge, n’hi ha d’altres que encara s’estan cuinant a la taula dels guionistes. És el cas d’un projecte que encapçala Jordi Galceran. Ho explicava l’autor d’ El mètode Grönholm en una entrevista amb l’ARA el 2 de gener passat: “Amb el Lluís Arcarazo vam pensar la sèrie que ens agradaria veure, com si fóssim americans. És de gènere, amb assassins, psicòpates, molt negra. El problema de TV3 és que pot tirar endavant dues o tres sèries a l’any i, per tant, té poc espai per al risc i les sèries han de ser blanques, per a tots els públics”.

stats