Mèdia 01/08/2017

TV3 manté un meritori segon lloc al juliol

La televisió pública aguanta el ritme en un mes habitualment dolent i segueix a sis dècimes de Telecinco

Albert Castellví
2 min

[Si mires aquest contingut des d'una app d'un dispositiu mòbil,clica aquí

L'estiu no sol ser una bona època per a TV3, i fins i tot en els períodes en què el seu lideratge durant la resta de l'any era pràcticament indiscutible, no era estrany que durant el juliol i l'agost quedés per sota dels canals privats espanyols. L'any passat, per exemple, la televisió pública havia acumulat nou mesos de lideratge entre el setembre i el maig, però en canvi al juliol va caure al tercer lloc, amb un 10,1% de quota de pantalla, un resultat que era, fins llavors, el seu pitjor registre històric.

Per això és especialment meritori que enguany, després d'una temporada molt complicada (TV3 només va ser líder al setembre i al novembre, i entre el gener i l'abril no va sortir de la tercera posició), el canal públic hagi pogut mantenir el segon lloc durant el mes de juliol i, a més, conservar intacta la distància de sis dècimes respecte a Telecinco, que continua liderant.

El seu resultat mensual és exactament el mateix que el de fa un any, un 10,1%, però si llavors aquesta xifra era un mínim històric i representava un descens d'1,8 punts en dos mesos, ara ja s'ha rebaixat aquest resultat en diverses ocasions. A més, TV3 ha perdut només mig punt respecte al 10,6% del maig i el juny. En aquests mateixos dos mesos, Telecinco s'ha deixat 1,1 punts. Actualment se situa en el 10,7%.

El tercer lloc continua sent per a Antena 3, que ha pujat una dècima, fins al 9,4%, però se situa encara clarament per sota dels registres amb què va començar l'any, quan fregava l'11% de quota i amenaçava el lideratge de Telecinco.

També pot fer un bon balanç del mes que s'ha acabat La 1, que tot i perdre una dècima i quedar-se amb un 7,9% consolida la remuntada que ha experimentat durant la primavera i torna a aproximar-se als canals principals, mentre deixa enrere Cuatro i La Sexta.

La lluita entre aquestes dues cadenes ha estat molt ajustada, i finalment s'ha decantat, per ben poc, cap al costat de Mediaset: després de cinc mesos per darrere de la seva rival, Cuatro ha obtingut ara un 5,6% (dues dècimes més que al juny) i s'ha imposat a La Sexta, que ha repetit el 5,5% del mes passat.

Pel que fa a 8TV, l'absència dels seus principals programes li ha passat factura i l'ha fet caure fins al 2,3%, el mateix resultat que l'agost de l'any passat però quatre dècimes per sota del juliol. Tampoc no han obtingut bons resultats els canals temàtics de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA): l'Esport3 continua sota mínims i cau fins al 0,5%, el Super3/33 iguala el pitjor resultat de l'any amb un 1,2% i el 3/24 repeteix l'1,5% en què està estancat des de l'abril.

stats