TELEVISIÓ
Mèdia 28/12/2012

TV3 treu del coma 'Bestiari il·lustrat'

El programa que TV3 va apartar de la graella després que hi aparegués un escriptor que disparava al rei torna en prime time al 33. Les històries que es van quedar per explicar veuran la llum en sessió doble

Joan Callarissa
3 min
DE TORNADA L'únic capítol de la tercera temporada que es va emetre, abans de posposar el programa, l'encapçalava Martina Klein.

BarcelonaTorna Bestiari il·lustrat . Després que la direcció de TV3 decidís deixar el programa -que ja tenia tota una temporada rodada- al calaix, el dilluns dia 7 de gener Bibiana Ballbé tornarà a ensenyar les feres de "l'univers cultural català" que il·lustren la tercera temporada del Bestiari .

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El programa tornarà a emetre el capítol que va protagonitzar Martina Klein i desenterrarà els altres 11 que el públic encara no ha vist. A excepció del que va aixecar tota la polseguera, que ja no veurà més la llum, aquests 11 capítols nous i el de Klein es mostraran en dilluns, al prime time del canal 33 i en sessió doble. A les 10 de la nit, hi haurà els nous i després es redifondran els millors moments d'altres episodis viscuts en les dues primeres temporades del format.

Tot el cosmos en 'prime time'

D'aquesta manera, el 33 presentarà una selecció dels més de dos-cents "talents emergents" que han passat pel programa d'ençà que va començar. A banda dels que ja s'han pogut veure a través de l'espai, encara queden moltes altres cares per descobrir.

A partir del dia 7 Ballbé anirà a dinar al restaurant preferit de l'escriptora Empar Moliner, farà una xatonada amb Sergi López i tota la seva colla de Vilanova i s'asseurà en una taula ben vestida amb el broker Josef Ajram... Àpats a part, també anirà de festival -el Primavera Sound- amb l'actor Ivan Massagué, passarà un programa tancada al teatre amb l'actor Julio Manrique i s'estarà un dia sencer a un Ikea amb la directora porno Erika Lust.

A més, la tercera temporada de Bestiari il·lustrat també acull el dramaturg Àlex Rigola, la cineasta Isabel Coixet, el xef Raül Balam -amb qui lloguen una motor home i s'inventen un menú inspirat en Bigas Luna-, el fotògraf Jaume de la Iguana -que ha treballat en alguns videoclips de Shakira- i l'emprenedor de l'àmbit informàtic Pau Garcia-Milà.

"Les bèsties més bèsties"

Mai Balaguer, la directora d'aquesta tercera temporada del programa, assegurava quan la van presentar als mitjans a principis d'octubre que "el Bestiari il·lustrat és un dels pocs programes que queden fets a mà". Definia l'espai com "una pàgina en blanc" que es va escrivint a poc a poc fins a arribar a tenir "un programa fet a mida per a cadascuna de les feres" que el protagonitzen. També deia que la tercera temporada és la que fa "més honor al títol del programa, perquè hi passen les bèsties més bèsties".

Poc devia imaginar que les seves paraules prendrien un valor tan especial quan, després del segon capítol, havia de dimitir per pagar les culpes de la polèmica que va generar l'escriptor Jair Domínguez en disparar a una foto del rei, cosa que va ser portada d' El Mundo .

Una font pròxima al programa explica que ara, a partir de la tornada a la pantalla, es podrà analitzar l'espai amb més perspectiva. L'objectiu del programa és "difondre l'ànim cultural del país", cosa que "és el que s'ha fet en tot moment", afirma. Es tracta de ser "creatius amb l'imaginari de l'artista invitat" per poder donar cabuda a la seva personalitat i poder posar-lo "en contacte amb altres creadors".

El dia de la presentació d'aquesta temporada, Ballbé parlava de " networking creatiu" i assegurava que del Bestiari n'havien "sorgit projectes creatius, d'amistat, de feina i també d'amor". El 2013 es podrà visualitzar i avaluar el resultat d'aquesta "radiografia" dels artistes del país.

stats