Mèdia 26/12/2012

El vídeo en què el rei lloa Francisco Franco, el segon més vist del nou canal de la casa reial a YouTube

El missatge de Nadal de l'any 1975, en què el monarca parla sobre les "enormes qualitats humanes" del dictador, ja ha tingut unes 20.000 visualitzacions

Joan Callarissa
2 min
El rei Joan Carles, durant el missatge de Nadal del 1975

BarcelonaL'intent de modernització i d'acostament de la monarquia espanyola al poble no els ha sortit gaire bé als estadistes de Zarzuela. El canal que han obert a YouTube, CasarealTV, que va començar a oferir material audiovisual fa només una setmana, té dos vídeos que encapçalen el rànquing de visites a molta distància de la resta. El primer és el vídeo del missatge nadalenc que el monarca espanyol ha dirigit als ciutadans d'arreu de l'Estat aquest 2012. Ha tingut una gran difusió a través de moltes webs que l'han fet servir per il·lustrar les seves cròniques sobre el discurs.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En segon lloc en quantitat de visites, però, hi ha el vídeo del missatge de Nadal que el rei va pronunciar el 1975. Mentre que el d'enguany acumula poc més de 40.000 visualitzacions, el de fa 37 anys en té al voltant de 20.000. Una quantitat sorprenent si tenim en compte que la Casa Reial no n'ha fet gens, de difusió, com sí que ha passat amb el missatge del 2012.

En el vídeo del 1975, Joan Carles de Borbó enalteix la figura de Franco i lloa les "enormes qualitats humanes" i "els sentiments plens de patriotisme", sobre els quals –segons les paraules de l'encara cap d'estat– va "voler establir tota la seva actuació al capdavant de la seva nació". En aquesta peça, d'una durada de sis minuts –un missatge més curt que els que ha fet en els anys posteriors– el rei també desitja que la "justícia i la prosperitat" regnin a les llars espanyoles.

stats