Novetats
Mèdia Videojocs 18/07/2023

'Crims' tindrà el seu propi videojoc

El producte forma part de l'estratègia de la Corporació per entrar en el sector

1 min
Prototip del videojoc de 'Crims'

BarcelonaCrims suma un nou format. 3Cat, la marca que engloba els mitjans públics de Catalunya, ha anunciat que l'espai de true crime de Carles Porta tindrà el seu propi videojoc, que sortirà al mercat el febrer del 2024 arran de l'estrena de la cinquena temporada del programa. El nou format de Crims és la primera pedra del pla de la corporació per entrar en un mercat que considera "estratègic" perquè un de cada dos catalans es declara consumidor de videojocs. Des de la corporació consideren essencial tenir continguts propis per "aportar els valors de 3Cat a la dimensió dels videojocs".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El joc, que estarà disponible per a mòbils i tauletes, proposarà als jugadors resoldre crims de ficció i premiarà els investigadors més hàbils. "Crims ja està fent un camí transmèdia i el pas següent era tenir un videojoc", ha afirmat Oriol Boira, responsable del Departament d'Arts digitals i Videojocs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. El joc l'està desenvolupant una empresa d'Igualada, Cubus Games, amb experiència en videojocs narratius, amb la col·laboració de Goroka i de True Crime Factory, responsables de la producció executiva de la sèrie de televisió.

A banda del videojoc de Crims, la corporació treballa en altres projectes en el mateix àmbit i ja ha obert una convocatòria per buscar un videojoc per a públic juvenil, de 10 a 14 anys, i familiar. En aquesta primera crida es pretén seleccionar un únic projecte. La CCMA hi entrarà en règim de coproducció, amb la voluntat d'invertir-hi fins a 550.000 euros. El finançament final del videojoc haurà de ser d'un mínim d'1.100.000 euros per garantir que és un projecte competitiu a escala internacional.

stats