Atletisme

La perxa no supera el llistó de la polèmica amb Lavillenie

L'or del brasiler Da Silva va venir precedit d'un comportament antiesportiu del públic sobre el seu rival, Lavillenie, que ha tornat a ser escridassat en recollir la medalla de plata al podi

Natalia Arroyo
1 min
Lavillenie, Da Silva i Hendricks, al podi

BarcelonaLa final masculina de salt amb perxa va acabar dilluns amb polèmica a l'Estadi Olímpic, i un dia després, encara dura en l'entrega de medalles.

El duel en els últims salts entre Thiago Da Silva i Renaud Lavillenie per l'or, que va acabar en mans de l'amfitrió davant la sorpresa dels experts, va derivar en un ambient molt calent del públic, que va escridassar el francès per afavorir el seu atleta, que va acabar superant el favorit amb un salt de 6.03 m.

La situació no és gens habitual en atletisme i s'espera que mai passi en l'entorn d'uns Jocs Olímpics, teòric paradigma dels valors d'esportivitat. Lavillenie, de fet, ho va denunciar en declaracions als mitjans francesos, on va dir que l'únic precedent que recordava era el de Jesse Owens als Jocs de Berlín de 1936. La vinculació amb el nazisme ha sigut durament criticada per la premsa brasilera, i Lavillenie ha hagut de rectificar i demanar disculpes a través de les xarxes socials.

Però l'afició brasilera no l'hi ha perdonat i l'ha tornat a escridassar en recollir la medalla de plata. Da Silva ha intentat aturar la reacció del públic i ha reclamat aplaudiments, que s'han deixat sentir molt tímidament després d'uns segons. Quan Lavillenie ha pujat al podi, ha abaixat el cap, ha premut fort l'obsequi que acompanya a la medalla i ha tensionat la mandíbula, disgustat. Però ha sigut després quan el francès ha esclatat i no ha pogut reprimir les llàgrimes mentre sonava l'himne brasiler en honor al campió olímpic.

El podi del salt amb perxa
stats