Sucessos

24 ferits, un d'ells en estat molt greu, en un accident d'un autobús de l'Imserso a Mallorca

El conductor ha perdut el control del vehicle per causes encara desconegudes i ha caigut per un terraplè a una altura de dos metres

ARA Balears
2 min
Estat en què ha quedat el vehicle després de caure per un terraplè

PalmaL'accident d'un autocar de l'Imserso quan circulava per la carretera entre Sant Llorenç i Son Servera, a Mallorca, ha causat 24 ferits, sis dels quals greus i un molt greu. Segons ha explicat la Guàrdia Civil a l'ARA Balears, el conductor ha perdut el control del vehicle per causes encara desconegudes i ha caigut per un terraplè a una altura de dos metres.

A conseqüència de l'accident, el conductor ha quedat atrapat dins el vehicle fins que els Bombers de Mallorca no l'han pogut rescatar, però no ha patit ferides greus. La resta de passatgers no haurien patit ferides de consideració, tot i que tots presenten traumatismes lleus. Fins al lloc dels fets s'han traslladat ambulàncies del 061 i personal sanitari per atendre els viatgers.

Imatge de l'autobus accidentat
Interior de l'autocar accidentat

Un cop estabilitzats els viatgers ferits, el 061 els ha traslladat a l'Hospital de Manacor, excepte el ferit més greu, una dona amb diverses fractures, que ha estat traslladada amb helicòpter fins a l'Hospital de Son Espases. Encara es desconeixen quines han estat les causes de l'accident i la Guàrdia Civil ha obert una investigació. També ha fet proves d'alcoholèmia i consum de drogues al xofer i en tots dos casos ha donat negatiu.

Com a causa de l'accident, el xofer hauria argumentat una fallada mecànica, una hipòtesi que ara investiga la Guàrdia Civil, segons Europa Press. A més de la decisió tècnica que hauria indicat el conductor, els agents exploren, sense descartar res encara, un excés de velocitat o una distracció. Per determinar les causes del sinistre serà fonamental analitzar l'ordinador de l'autobús.

En total hi viatjaven 52 persones. Bona part dels integrants del grup accidentat eren turistes de Saragossa i Lugo, i la resta de diferents localitats de la península, segons Efe. Els viatgers jubilats estan allotjats a dos hotels de la Platja de Palma i quan han patit el sinistre es dirigien cap a les Coves del Drach, a Porto Cristo (Manacor), una visita molt popular a Mallorca.

El Govern activa els protocols d'emergència per a l'atenció de víctimes i familiars

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Marga Prohens, ha informat que s'han activat els protocols d'emergència per atendre les víctimes i familiars i s'han desplegat tots els serveis disponibles. Segons ha detallat en una piulada al compte de X, està molt pendent de tot el que ha passat aquest matí i està preocupada per l'estat de salut de tots els ferits. A més, el govern balear ha habilitat el telèfon 900 712 112 per informar i prestar assistència a les persones afectades per l'accident.

Fins al lloc dels fets, a més, el servei d'emergències sanitàries ha desplaçat sis ambulàncies de suport vital bàsic, quatre de suport vital avançat, un vehicle medicalitzat de transport col·lectiu, un helicòpter i un hospital de campanya. També han participat en el rescat la policia local de Son Servera i Sant Llorenç i Emergències 112, a més de professionals del Col·legi Oficial de Psicologia de les Balears.

stats