Internacional 10/07/2013

El Parlament irlandès vota avui una nova llei de l'avortament

El text, que està previst que tiri endavant, contempla la interrupció de l'embaràs en cas que existeixin possibilitats de suïcidi per part de la mare

Efe
1 min

DublínEl Parlament d'Irlanda vota aquest dimecres una nova llei de l'avortament enmig de la divisió dins del partit conservador que governa el país. El text preveu que es pugui interrompre l'embaràs en cas que existeixi una amenaça de suïcidi de la mare, una condició que rebutgen alguns diputats conservadors.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els diputats irlandesos discutiran fins a 165 esmenes presentades els últims dies per modificar la legislació redactada pel govern de coalició format per conservadors i laboristes. La votació de la reforma està prevista per a aquesta nit de dimecres.

Amenaçats de ser expulsats

Entre les veus crítiques dins dels conservadors destaca la de la ministra d'Afers Europeus, Lucinda Creighton, que al·lega motius de consciència per no acceptar la mateixa clàusula sobre l'amenaça de suïcidi.

La mateixa ministra Creighton i

"Votar amb el dimoni"

Un bisbe adjunt irlandès d'Armagh, Eamon Martin, en un últim intent d'impedir l'aprovació de la nova llei, ha dit que els que votin a favor de la reforma ho faran en "cooperació amb el dimoni"."L'assassinat directe i intencional de qualsevol persona és greument immoral", ha dit el bisbe en declaracions a la televisió pública del país RTE.

stats