Itàlia
Internacional 08/05/2013

Confirmada la condemna de quatre anys de presó de Berlusconi per frau fiscal

El tribunal d'apel·lació de Milà ha confirmat la sentència emesa en primera instància per aquest mateix cas l'octubre del 2012

Efe
1 min
Silvio Berlusconi aposta per la formació d'un executiu d'unitat nacional.

RomaL'ex primer ministre italià Silvio Berlusconi ha estat condemnat aquest dimecres a quatre anys de presó per un delicte de frau fiscal en la compra-venda de drets de pel·lícules, en l'anomenat "cas Mediaset".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Amb aquesta decisió, el tribunal d'apel·lació de Milà ha confirmat la sentència emesa en primera instància per aquest mateix cas el 26 d'octubre del 2012.

La condemna definitiva no arribarà fins que s'hagi pronunciat el Tribunal de Cassació, cosa que pot trigar uns anys. Mentrestant, podria arribar la prescripció del delicte, que es va cometre a principis de la dècada passada.

A més, a Itàlia és difícil que una persona de més de 70 anys arribi a complir una pena de presó, excepte si es tracta de casos molt greus. Per altra banda, el govern Prodi va aprovar l'any 2006 un indult de tres anys per als delictes comesos fins aleshores, com és cas del frau fiscal que se li imputa a Berlusconi, per la qual cosa la condemna de quatre anys de presó es redueix a un.

Mediaset és un dels quatre processos que Berlusconi té pendents al tribunal milanès: el judici Mills (per corrupció judicial), el cas Mediatrade (frau fiscal i apropiació indeguda) i el cas Ruby (abús de poder i incitació a la prostitució de menors).

stats