Internacional 20/04/2013

La policia deté el fugitiu implicat en l'atemptat de Boston

Dzhokhar Tsarnaev s'havia amagat dins un bot que un veí del barri de Watertown té al pati de casa. El sospitós va ser ferit de gravetat durant el tiroteig que va precedir a la detenció

Ara / Agències
2 min
Dzhokhar Tsarnaev al bot on s'havia amagat abans de ser detingut / AFP / CBS NEWS

BarcelonaLa policia va detenir aquesta matinada, el fugitiu implicat en l'atemptat de la marató de Boston, segons va d'anunciar el mateix cos policia via Twitter. Dzhokhar Tsarnaev roman internat a l'hospital on va ser ingressat després de ser detingut. Va arribar-hi sagnat i en estat greu, segons el portaveu de la policia de Massachusetts. Un portaveu del centre mèdic Beth Israel Deaconess ha confirmat aquest dissabte que és tractat a l'hospital, però no va donar detalls del seu estat de salut.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"CAPTURAT!!! La recerca s'ha acabat. La recerca s'ha completat. El terror s'ha acabat. I la justícia ha guanyat. El sospitós està detingut", diu la piulada del compte oficial del departament de policia de Boston.

Fins a la publicació d'aquest comunicat –poc abans de les tres de la matinada amb l'hora catalana, les nou de la nit a Boston–, hi havia hagut hores d'una gran confusió informativa. No se sabia res del cert enmig d'una operació policial a gran escala, amb milers d'agents armats fins les dents per capturar el noi de 19 anys que se suposa que està implicat en l'atemptat de la marató de Boston juntament amb el seu germà, que va morir ahir abatut a trets per la policia.

Aquest dissabte a la matinada s'han sentit trets al districte de Watertown, l'àrea de Boston on han localitzat el fugitiu, el noi de família txetxena Dzhokhar Tsarnaev. En aquell moment, cap a dos quarts de dues (hora catalana) no se sabia a què responien els trets. Però els mateixos mitjans nord-americans indicaven que la policia tenia localitzat i encerclat el sospitós en una casa d'aquesta àrea residencial. Alguns mitjans, entre els quals el 'Boston Globe', concretaven que la policia l'havia vist des d'un helicòpter assegut en un bot al pati o el jardí del darrere d'una casa.

Mentrestant, les autoritats havien aixecat el confinament al qual havien sotmès els habitants de Boston i els seus suburbis i el transport públic tornava a funcionar amb normalitat, tot i que en aquell moment encara no s'havia atrapat el sospitós.

Dzhokhar Tsarnaev, de 19 anys, va aconseguir fugir ahir a la matinada després d'encarar-se amb les forces de seguretat en un tiroteig en què va morir el seu germà, Tamerlan, de 26 anys.

stats