04/11/2011

Astronàutiques netejadores de CO2

2 min

L'excèntric i multimilionari britànic Richard Branson, fundador de l'imperi Virgin, està fent realitat el somni d'adinerats mortals assedegats d'aventura. Fa uns dies, es va inaugurar a Mèxic la terminal que serà la base d'operacions de la primera companyia de vols suborbitals. Una passejada per l'espai a l'estil escafandre incorporat que costa aproximadament uns 200.000 dòlars. Uns minuts de glòria amb visió privilegiada del globus terraqüi experimentant amb la gravetat zero i a una altura de 110 quilòmetres. Un total de 450 persones a tot el món ja han reservat el seu vol amb Virgin Galactic. Però perquè el negoci sigui rodó, el sr. Branson diu que necessita una atmosfera en condicions òptimes, unes vistes aèries que realment paguin la pena. El planeta blau es veu que des d'allà dalt es comença a veure gris. Branson, que no està disposat que la pol·lució li engegui a dida un negoci tan rodó, ha creat el premi Virgin Earth Challenge. 25 milions de dòlars és el que té reservat per donar a la persona que sigui capaç d'inventar un netejador de CO (i alguna mala consciència) a gran escala.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Però recollir fums és realment el que cal? Què va ser primer, l'ou o la gallina? Jorge Wagensberg afirma que va ser primer l'ou, però que no era de gallina. El problema en aquest cas és que al sr. Branson li van tan bé les gallines per al seu negoci com el CO als seus avions, i així els ous sempre acaben sent els mateixos.

Sr. multimilionari, li proposo que en lloc de gastar-se tants diners, en el pròxim vol espacial s'endugui la senyora Esperanza Aguirre i la seva amiga Ana Botella. La solució per abaixar els índexs de pol·lució de la Terra la tindrà assegurada: l'una col·loca els mesuradors a Mart, mentre l'altra convenç els tripulants que el que ofega la Terra no és el CO, sinó la crisi. Això sí, emporti-se-les vestides d'astronautes i enviï'm la foto, sisplau.

stats