Canviem els trofeus

Sempre sembla que hi ha d’haver un tema o altre a criticar en l’esport femení. És com si s’anessin incentivant cada dia per fer-la més grossa. Perquè mira que és difícil fer-ho tan malament com ho han fet en l’entrega de trofeus de les campiones d’Astúries d’esquaix. ¿Un trofeu què té de sexista o de masclista, deveu pensar? Certament, el trofeu és la cosa menys important: era com qualsevol altre que es dona en totes les competicions i que normalment és el mateix per a totes les categories, ja siguin masculines o femenines. Però com que crec que cal donar altaveu a totes les accions que no volem que tornin a succeir, doncs em poso en marxa. Les jugadores van rebre, a més del trofeu, un regal extra: un vibrador, dos paquets de productes de depilació amb cera freda i una llima elèctrica per als peus. Com us quedeu?

Polèmica pel premi de les campiones d'Astúries d'esquaix: un set de depilació i un vibrador

Anem a pams. Comencem pel paquet de depilació. Que jo sàpiga, no és obligatori depilar-se. No he vist ni he sentit enlloc que ho sigui. Ara, quan una noia no es depila les aixelles o les cames sentim a dir que sembla una extraterrestre, tot i que en realitat cadascú és lliure de fer el que vulgui amb el seu cos, que ja tenim prou problemes amb altres prejudicis de la societat. I la llima dels peus, què? Això no sabria ni com qualificar-ho! Si fos en una convenció de podòlegs, llavors podria entendre que alguna paradeta en sortegés, però en aquest cas no em quadra.

He deixat per al final el vibrador, perquè em sembla de molt mal gust. No puc entendre en quin moment decideixen fer aquest obsequi i quina cara has de fer quan te’l donen. Perquè, de debò, jo no sé si hauria dit a la organització que se’l quedés i que en fes l’ús que volgués. Quin és el motiu dels organitzadors per regalar tot això? ¿Ningú els hi va poder impedir abans? En què pensaven quan el tenien allà, juntament amb els trofeus? ¿A quin extrem s’ha arribat que ja hem canviat els premis econòmics o els obsequis que regalen les mateixes marques de l’esdeveniment per vibradors i cremes o cera depilatòria?

Ja n’hi ha prou, d’aquest color! Prou de donar premis que només creieu que serveixen per a un sexe, prou de sexisme, prou d’elements masclistes en l’esport femení. Volem igualtat en l’esport i en tots els àmbits. Prou d’estereotips i més ganes de voler canviar les coses cap a millor. Deixem d’involucionar i evolucionem.

Més continguts de