22/07/2012

Concursar des del més enllà

2 min

Aquest dijous, a Más allá de la vida , el programa en què Jordi González fa de traductor de la vident Anne Germain en les converses que manté amb els morts, un dels convidats va ser José Luis Moreno. Surrealisme elevat a l'enèsima potència, perquè després que en aquest programa hi aparegués Paquirri amb una capa de torero amb l'Avispado que li va clavar la banya, ara només hi faltaven una colla de putxinel·lis sortint d'un cistell del més enllà. Resulta que eren del pare del ventríloc, que ja era aficionat als titelles.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Però el més flagrant va ser la presència d'una família que va participar en la segona edició de Perdidos en la tribu , de Cuatro. Temps després de l'aparició en el programa van perdre el fill (i també exconcursant), atropellat de matinada quan creuava a peu una autopista. Mai es va aclarir el motiu d'aquell accident i dijous van recórrer a Anne Germain. Aquesta dona anglesa de veu trencada va contactar ràpidament amb el noi i va tornar a descriure un d'aquests mons estereotipats de pares i fills. Per cert, que Anne Germain s'ha fet un estirament de pell, suposo que pensant que, sigui en carn o sigui en esperit, haurà de perviure tota l'eternitat. Els pares es feien un tip de plorar escoltant frases del tipus " era un chico que dedicaba su vida a sonreir ", " su padre era su héroe ", " él os pide perdón " i " el chico quería casarse porque dice que había encontrado una novia tan buena como su madre ".

Enmig del drama van buscar les causes de la tragèdia: mentre els pares argumentaven que el noi havia tingut segurament un brot psicòtic sobtat i sense antecedents, Anne Germain comunicava des del més enllà una altra teoria. El noi assegurava que en el moment de l'accident estava en una mena d'estat somnàmbul i que va creuar la carretera sense ser conscient dels seus actes. Tema resolt. Van coincidir que com que el fill era molt reservat potser no havia comunicat mai a ningú que fos somnàmbul. Tot quadra. Ja ho veieu, n'hi ha que a l'hora de moure els fils dels seus titelles són més hàbils que José Luis Moreno.

stats