21/02/2013

Condicions per a la independència

2 min

Mirin la frase que els copio a continuació. L'he sentit moltes vegades al bar aquests últims dies i suposo que vostès també. Fa: "Doncs si hem de tenir la independència amb polítics tan corruptes, jo no la vull, eh? Per a què hem de ser independents? ¿Perquè ens robin sense que els vigilin?" Ho diuen persones molt diferents, totes de bona fe, que tenen en comú una cosa: formen part de la majoria tèbia que s'apunta al cavall guanyador, a l'autobús que passa primer (i va més ple). La independència va ser cavall guanyador fa uns mesos i s'hi van apuntar. Però ara se'n desapuntaran amb la mateixa naturalitat. Al bar, demanen el que el líder demana. Al cinema buit, s'asseuen a prop de les úniques butaques ocupades. Diuen "un poquito de por favor ", diuen " pues va a ser que no " i diuen " afirmativo, sí ". Però ho deixaran de dir quan apareguin frases noves.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Aquesta immensa majoria volàtil vol la independència "amb la condició que" sigui una arcàdia feliç. Sense retallades, sense atur, sense polítics corruptes, sense Fèlix Millet, sense motxilles a Andorra, sense escoles que tanquen i, ara, últimament, sense espies. Si no, no la vol.

És evident que estem fins al coll de matèria fecal. I és evident que tots nosaltres voldríem una Catalunya independent sense retallades, sense polítics corruptes, sense Fèlix Millet, sense motxilles a Andorra, sense escoles que tanquen i sense espies. Però, tal com està el món, qui prometi això menteix. I, en tot cas, aquesta no és la meva condició per a la independència, perquè pensar així és tenir ànima d'esclava, i jo, en general, prefereixo vestir-me de cuiro. Tots els que no volen la independència "amb aquests polítics tan corruptes" estan dient, en canvi, que els està bé quedar-se a Espanya "amb aquells polítics tan corruptes". I quan els ho dius, contesten: "Home, és que és diferent..."

stats