DONA’M JOC

Espots que ens donen vida

Arriba en el millor moment. ¿Saps aquestes coses que sembla que estiguin fetes a mida? Doncs això. Ja està en marxa l’esperat Mundial femení i el millor de tot és que el tenim molt i molt a prop de casa, a França. Per què crec que és el millor moment? Doncs perquè, després del súper-any que ens ha regalat el futbol femení -omplint els estadis de Primera arreu del món, ocupant espai als mitjans de comunicació, amb el Barça arribant a la final de la Champions-, corríem el risc que aquest entusiasme desaparegués si la temporada s’acabava de cop i volta. Potser no, no ho sé, però sí que sé que ara, sense marge perquè ens avorrim, ha arribat el Mundial.

I amb el Mundial han arribat els espots publicitaris. Quins espots i quina vida ens estan donant! Amb el que està fent Nike només puc aplaudir i donar-li gràcies infinites. Ha creat l’eslògan “No canviïs el teu somni, canvia el món”. No sabeu la força que se sent quan una marca com aquesta et dona suport, com quan, de cop i volta, tota la selecció dels Estats Units envaeix Times Square. O quan la selecció alemanya, amb totes les seves cracs, ens fa tocar de peus a terra recordant-nos que el primer premi que van rebre quan van guanyar la seva primera Eurocopa va ser un joc de te, i que ja porten vuit grans títols i ningú coneix els seus noms. La frase letal “No tenim pilotes però sabem utilitzar-les” és molt potent. Clar que sí, algú havia de dir-ho i qui millor per trencar els estereotips!

Que bé que ho ha fet la publicitat, ara, i de quina manera està sacsejant el món del futbol femení. Crec que Mundial serà un punt d’inflexió per a nosaltres, ara ja sí que no ens frenarà ningú. Perquè després ja tornaran a començaran les competicions regulars, i podràs veure les teves ídols i tenir-les a l’abast per fer-t’hi una foto o aprendre’n coses.

Per això ara ens toca a nosaltres. Hem de fer que les competicions regulars com la Lliga o la Copa de la Reina omplin els estadis cada cap de setmana. No ens quedem amb el que vam fer la temporada 2018-19, fem-la més grossa la 2019-20. Més grossa! Perquè el que ens espera serà espectacular. Elles escriuran la història i nosaltres podrem explicar que hi érem mentre l’escrivien. Simplement això ja ens farà ser part de tot plegat. Fem-la grossa.