Publicitat
Publicitat

CRÍTICATV

L’assetjament mediàtic a Juana Rivas

Griso va esgrimir que potser estaven carregant massa les tintes contra aquella dona

Divendres passat, a Espejo público, van entrevistar Juana Rivas. És la dona a qui la justícia ha obligat a entregar els fills al seu exmarit, denunciat per maltractaments, després que ella s’amagués amb els nens per impedir-ho. Aquell dia, a la televisió, Juana Rivas es va atemorir i va fer endarrerir el moment de l’entrevista, cosa que va provocar un cert daltabaix en la dinàmica del programa que presenta Susanna Griso. El xou, però, no es va acabar allà.

Dilluns van explicar les causes dels seus temors. Van ensenyar com la van anar a buscar a l’estació d’Atocha gravant-la amb una càmera del programa. La van gravar mentre la portaven en cotxe a la tele. La gravaven entrant als estudis i mentre la maquillaven. Ella va demanar que no ho fessin perquè ho trobava “massa espectacle”. Però no en van fer cas. Van donar a una persona que està passant un tràngol emocional i una desgràcia personal el tracte d’una folklòrica que promociona el seu disc. Com que Juana Rivas ha estat un dels casos de més impacte mediàtic de l’estiu, van convertir la seva desgràcia en un circ desproporcionat i poc pertinent tenint en compte que es tracta d’una situació de maltractaments on, com a mínim, l’exmarit de Juana Rivas ha utilitzat la justícia i els mitjans de comunicació per convertir la vida de la seva exdona en un infern. Susanna Griso mostrava incomprensió davant les reticències de la dona a sortir al plató dies abans. Però veient la parafernàlia que van organitzar al seu voltant, no s’ha de ser gaire empàtic per deduir el seu espant.

Però l’assetjament va continuar dimarts. Espejo público es va posar a buscar el lloc on Juana Rivas es va amagar amb els seus fills. Van enviar una reportera a l’adreça de la casa on suposadament la van acollir. Parlaven de “ la guarida” i “ el escondite”. Un vídeo amb música de terror repassava mapes aeris i generava sospites sobre la dona i la persona que la va ajudar a amagar-se: “ ¿De qué conocía Juana a esta mujer? ¿Tenían tanta amistad como para que le prestara su ayuda sabiendo que podía incurrir en un delito? ¿Permaneció allí con sus hijos o los dejó al cuidado de su amiga?” Els col·laboradors del programa constantment posaven en dubte la versió de Juana Rivas i la titllaven de demagoga. Susanna Griso, amb la seva habilitat per fer-se la sorpresa de tot allò que prepara el seu programa va afirmar: “ ¡Yo me pregunto qué pensará Juana Rivas de todo esto que estamos contando!” I Castillón, tan tranquil, va respondre: “ ¡Está indignada! ¡No comprende este acoso y derribo!” Ells mateixos ho admeten. Griso va esgrimir que potser estaven carregant massa les tintes contra aquella dona i tractant-la com una criminal. Tal qual. Jo el que em pregunto és què penses quan ets còmplice d’un assetjament mediàtic com aquest.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT