05/08/2012

MIREIA BELMONTE: Àngel musculat

1 min

És una Phelps catalana per la seva versatilitat però també li podríem dir la Remuntadora. Especialista en estils, quan arriba l'esquena -el seu taló d'Aquil·les- es queda tan enrere que ha de competir superant rivals.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

L'esquena ja era un problema als 4 anys, la tenia torta, i el metge va dir, per pura rutina, que havia de nedar. Al CN Badalona aviat es va quedar sense rivals i als 14 ja era esportista de clausura al CAR de Sant Cugat.

És asmàtica i té al·lèrgia al clor, però el seu pitjor enemic era la síndrome del malaguanyat: la de la gran promesa que falla sempre a l'hora de la veritat. Però l'entrenador francès Fred Vergnoux, un segon pare, li ha fet perdre la por a guanyar.

Se sent filla de Jivanevskaia, amb qui va compartir habitació, però és sobretot néta d'aquella Maria Pau Corominas que pujada en aquest bressol sagrat de la natació que és el CN Sabadell es va ficar en una final dels Jocs en plena nit franquista.

El seu únic vici és la xocolata, que li aflora a la cara en petits granets, i concentra la coqueteria en ungles postisses a la punta dels dits. Però la maduresa espartana no li impedeix demanar les medalles al Pare Noel.

Vol quedar tan bé amb tothom que quan li arrenquen que trobaria bé que Catalunya competís amb Espanya no tens clar si entén el que està dient o és que l'entrevistador s'aprofita de la seva innocència d'àngel musculat.

stats