Carta a Bruce Springsteen: ‘Lo river is life’

Han passat quatre anys des de l’última vegada que vas venir a Barcelona i en aquest país han canviat unes quantes coses...

Vas suspendre un concert a Carolina del Nord perquè allà discriminen els transsexuals. Aquí no goso demanar-te que cancel·lis l’actuació d’avui, però sí que et faig arribar una llista de reivindicacions nostres perquè miris d’intercalar-les entre les cançons que interpretaràs.

Han passat quatre anys des de l’última vegada que vas venir a Barcelona i en aquest país han canviat unes quantes coses. Et pots trobar que els mateixos seguidors que aplaudien que parlessis en català o que t’emboliquessis amb la senyera ara ja no en tinguin prou amb això i vulguin que et signifiquis en qüestions que ens preocupen. Suposo que Manel Fuentes ja et va tenint al corrent del que passa a Catalunya, però un petit recordatori el mateix dia del concert segur que pot ajudar-te a refrescar conceptes.

Veig, per exemple, que des de la mort de Prince comences els recitals amb Purple rain. Al Camp Nou et guanyaries el públic blaugrana -excitat pel possible títol de Lliga- si t’enrecordessis de Manel Vich sortint a l’escenari i proclamant el seu “Bona nit i benvinguts a l’estadi”. Si fas com a la gira americana, la sisena cançó del xou és Independence Day, que no cal dir que hauries d’interpretar amb una estelada al coll. Igualment, quan cantis The promised land hi podries colar uns acords del Viatge a Ítaca, amb la promesa que sí, que el viatge està molt bé i tot el que vulguis, però que el dia i la terra tan esperada arribaran per als catalans abans de 18 mesos (sobretot, digues 18: aquí ja ens entenem).

Cançó número 12, un himne: The river. En aquest punt, recorda’t de la gent de l’Ebre, “Lo riu és vida”, Lo river is life, lo sud també existeix, Bruce; no te n’oblidis com fem els de Barcelona (i els de Girona, més). The price you pay se suposa que la cantaràs la dinovena. El concert arriba en ple debat per si el govern català ha d’apujar els impostos a les rendes més altes. Estaria bé si aportessis llum en aquest debat i que ens poguessis dir si t’alinees més amb les tesis convergents o republicanes, les de Puigdemont o les de Junqueras. El primer dels bisos serà Born to run, “Tenim pressa”. Parla amb el teu equip i estudieu la possibilitat de projectar d’arribar al clímax amb el vídeo que Lluís Danés va fer per a Òmnium Cultural l’any 2010. I deixa’t estar de si Born in the USA o no. Digues, Bruce Springsteen: Born in the family? O Born in the tribu?

P.DJa veus que aquí no només ensinistrem els nens a les escoles, sinó també els cantants que ens visiteu. Ah, i no pateixis per haver d’anar a actuar a Madrid l’altre dissabte. Ara et preparo la llista del que hauries de dir allà. Comencem: “Lo Manzanares és vida”...

Més continguts de