07/12/2018

L’aparador dels emprenedors gastronòmics

2 min
L’aparador dels emprenedors gastronòmics

Fa quinze anys vaig tenir la brillant idea d’editar, amb el meu amic Daniel Pujal, una revista cultural anomenada Ortodòncia. Només vam publicar-ne dos números, en bona mesura perquè no em veia capaç de gestionar l’estrès que comporta tot projecte d’emprenedoria. Admiració total, doncs, pels 140 agosarats que van donar-se cita a l’edició nadalenca de l’All Those Food Market.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Un bon exemple en seria la Patrícia de Golferichs, impulsora del projecte UnDiaUnVi, que enguany presenta la tercera edició de l’ Agenda de vins catalans : “365 vins recomanats amb notes de tast fresques, divertides i amb un llenguatge proper per a tot winelover o en vies de ser-ho”. La Patrícia me’n parla amb tant d’apassionament i unes ganes boges de contagiar el seu entusiasme pel món del vi que no dubto ni un instant a comprar-n’hi un exemplar.

També em guanya ràpidament la Naiara Reig, l’editora de Faim, una revista que vol ser altaveu de projectes d’emprenedoria d’arreu del món. Fins ara ha publicat dos monogràfics sobre València -la seva ciutat- i Bristol, on es dona a conèixer la seva riquesa sociocultural a través d’articles que, tot parlant de “persones, indrets i menjar”, busquen despertar l’esperit aventurer dels lectors. Us recomano que llegiu la història de l’Hugo, un noi que acaba d’obrir una fruiteria a la ciutat bressol del trip hop gràcies a una campanya de micromecenatge, i l’entrevista a Irene Rodrigo, divulgadora literària que codirigeix i presenta el programa Una habitació pròpia, al canal valencià À Punt.

¿Veieu el got tan original de la fotografia? És obra de l’artista italiana establerta a Barcelona Lucia Bruni, i el vaig adquirir a la paradeta de Lucirmás, el seu atelier de disseny sostenible en vidre. Ara l’ompliré amb un bon vi català i brindaré per tots els agosarats somniadors d’arreu.

stats