11/11/2011

La Campanya de 'Nadal'

2 min

Travesso el portal de casa mentre m'aixeco el coll de l'abric i m'asseguro que el sobre i el seu contingut segueixen dins la butxaca ben resguardats del fred. Els carrers de Barcelona semblen postals de Nadal, dels arbres i dels fanals en pengen guarniments de tots colors que contrasten amb el gris de la ciutat. Després de dues setmanes de festes i excessos avui posem el punt final. Quan arriba aquesta celebració alguns grups de persones tenen per costum fer balanç del que ja ha passat i escriure en un llistat el que els agradaria fer millor en el futur, tot i que saben sobradament que ningú no els farà retrets de les accions passades i que després de cent dies de gràcia tots aquests bons propòsits quedaran al fons del calaix oblidats.

Quan entro a la sala m'envolta un ambient càlid i acollidor, les parets estan plenes de decoració infantil que em fan sentir una mica fora de lloc. Malgrat que ho he deixat per a l'últim moment encara he d'esperar al costat d'unes famílies fent cua. Els tres homes estan asseguts darrere una taula i recullen els sobres amb molta cura, sabedors que dins de cadascun hauria d'haver-hi dipositada molta il·lusió. I, potser, malgrat tot, quan arriba el meu torn m'envaeix la màgia i la innocència del moment i durant uns instants penso que el meu gest no serà estèril. Un dels tres homes m'allarga la mà i li entrego el sobre, que perdo de vista tan bon punt es barreja amb centenars més. Enfilo el camí de tornada cap a casa. Demà el paisatge haurà canviat completament i començaran les rebaixes, però aquest vespre encara puc llegir els eslògans dels diferents partits durant aquesta campanya:

Suma't al canvi que el futur és esforç - més per Catalunya - i justícia social. Vivim a la República del Sí... I a sobre hem de callar?

Que passeu una molt bona Campanya i una feliç legislatura 2011-2015.

stats