Opinió 22/01/2014

Catalunya Ràdio per internet

2 min

Acabe d'escoltar l'entrevista de gran interès que Catalunya Ràdio va fer a Carod Rovira ahir al matí. Fa quatre hores que aquesta emissora s'ha hagut de desconnectar per amenaces del ministeri d'Indústria de Madrid. L'entrevista l'he sentida, és clar, per internet, com confie sentir-la cada dia, així com veure 'Polònia' a TV3.

Com que és molt més que indignació, aquest 'appartheid' de valencians que volen continuar sent valencians i usar la seua llengua, no em queixaré, no ploraré, no cridaré: al cap i a la fi, d'això a ser dutxat amb gas en un camp d'extermini, encara queda un bon tros. Certs comportaments, però, fan pensar que l'ànima destructiva del bipartit espanyol, no té fons. Alerta!

Ara només cal muntar mitjans de comunicació locals arreu del País Valencià a través d'internet. Informar i opinar sobre la gran mentida de tots els governs que hem tingut des que vam nàixer, els de la democràcia orgànica i els de la democràcia parlamentària. Muntar una xarxa que ens intercomunique i no ens maten amb el silenci.

I cal advertir als catalans que parlem la mateixa llengua, la qual cosa vol dir que no poden mirar cap a un altre lloc quan ens referim als valencianoparlants. Darrere de nosaltres van ells. Però no s'hi val a protestar sols per aquest últim atemptat contra la llengua comuna. S'han d'ocupar, els catalans, de denunciar a nivell mundial el genocidi lingüístic.

Encara més. Els mitjans de comunicació públics de Catalunya han de tenir en compte que som molts els valencians que s'hi amorren com a una ràdio clandestina. I en serien molts més si acolliren membres de l'exèrcit de periodistes valencians parats, i ens tingueren en compte en les seues programacions. És un moment el d'ara molt crític per a la nostra llengua.

Podria succeir que tallaren internet. Tanmateix ja he dit que l'ànima destructiva del bipartit i en general de l'oligarquia madrilenya no té fons, són capaços de tot per a mantenir el seu domini i els seus privilegis. Aleshores, a partir d'un punt raonable, tothom no ha de dubtar ni un instant que tenim el dret de defensar-nos.

stats