06/05/2012

La cuina de la mare del millor cuiner

1 min

Fa anys que tenen tres estrelles Michelin. Els acaben de triar un altre cop segon millor restaurant del món. Avui entrevisto en Joan, el cuiner, el gran dels germans d'El Celler de Can Roca. Impressiona que els millors paladars del món agafin vols expressament per dinar-hi. Hi ha cua d'un any. No es volen moure d'aquí, en Joan viu a sobre del restaurant, no accepten operacions comercials ni expansions artificials, agraeixen que la gent els vagi a veure a casa i descobreixi Girona. És l'evolució d'una segona generació que s'alimenta de la primera i hi suma excel·lència. Són molt a prop del restaurant de carretera que els pares encara obren cada dia, on fan menús de deu euros, on la mare cuina l'arròs que més li agrada al fill. Se'l mengen cada dijous mare i fills junts, a peu dret, a les dotze, mentre ella remena la cassola. Algú ha de fer anar la cullera. Si la cultura és tradició més modernitat, aquesta família ho té tot. Diumenge que ve us oferirem el llibre d'en Joan Roca, La cuina de la meva mare , perquè tasteu l'esperit dels fogons més celebrats del país. I durant aquesta setmana publicarem una recepta cada dia. Toca reconèixer el talent, recordar-ne els orígens, dir gràcies a les nostres mares per com ens hem llepat els dits.

stats