Opinió 03/08/2014

Decebuts anònims

i
Quim Morales
2 min

En primer lloc, permeteu-me donar la benvinguda als membres que avui s’incorporen a la nostra veterana associació. Decebuts i decebudes pel comportament fiscal de Jordi Pujol després de 34 anys instituït com a referent de l’austeritat i l’honestedat financera, us estimem. Us asseureu entre els desencantats amb la nul·la capacitat de l’ONU per aturar el bany de sang entre Israel i Palestina, i els que vau adquirir un Laser Disc convençuts que era el suport digital definitiu. Per cert, avui no s’ha presentat cap usuari decebut amb Telegram. Em temo que no han rebut la convocatòria que hem fet via WhatsApp.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

L’objectiu de les nostres trobades -a banda de cruspir-nos tres safates de croissanets-és combatre els estralls que les grans decepcions han provocat en les nostres vides. Sabem que no és feina fàcil, però comptem amb l’experiència d’aquells que fa temps que esteu decebuts. Per exemple, avui escoltarem el testimoni dels fans de Milli Vanilli -en rigorós directe, per descomptat-, i veurem un documental sobre la temporada tràgica en què Ronaldinho va superar de llarg els límits establerts per l’OMS en el consum de pizzes. Si ens queda temps, farem una lectura dramatitzada del sainet polític Ja veureu com tenia raó, escrit per Pere Navarro.

Estadístiques recents estableixen que quatre de cada quatre persones -fins i tot més- patiran una o, amb tota seguretat, més d’una decepció en els propers anys. Lamento informar-vos que, de moment, no se n’ha trobat cap antídot i tots els esforços per combatre-la han resultat, com no podia ser d’una altra manera, decebedors. Tenim indicis que el pas del temps, la confiança en la bondat humana i, sobretot, el fet de no decebre’s a un mateix són tractaments que, si més no, alleugen les seqüeles d’una decepció. Esclar que qui no hagi decebut mai ningú que marxi immediatament d’aquesta reunió. Bé! M’agrada veure que us quedeu tots. En cas contrari hauria estat una gran decepció.

stats