15/06/2021

La dieta de Leo Messi i la nostra

2 min

Llegeixo a l’ARA que el Barça fitxarà Silvia Tremoleda, la nutricionista del Manchester City de Guardiola. És la que va fer-li una dieta a mida a Leo Messi perquè es lesionés menys sovint. Sense conèixer-la més enllà de quatre frases que hem intercanviat a Twitter, em cau molt bé, perquè practica esport (és una corredora excel·lent) i amb la nutrició el que practica, pel que veig, és el sentit comú. És molt bona notícia que els equips de futbol tinguin experts en menjar.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Al nostre voltant hi ha cada cop més trastorns alimentaris. Aquesta nena de la classe té anorèxia, aquest nen, obesitat, aquesta altra, bulímia, i aquest, vigorèxia. Hi ha adolescents que per qüestions ètiques no volen menjar carn, hi ha adolescents que no tasten la verdura i que s’alimenten de pizza. Allò que abans era un extra (una bossa de patates fregides, un gelat, un refresc) ara ho veus cada dia als parcs a l’hora de berenar. Que un equip de futbol tingui una nutricionista, i que se sàpiga i se’n parli, em sembla fantàstic, perquè hi ha molts adolescents esportistes que voldran saber què li aconsella a Messi. Segur que no li prohibeix la pizza o l’asado, però els hi restringeix, i potser li diu que pot prendre una copa de vi dissabte, si no té partit. Potser la Silvia Tremoleda farà, també, una dieta per a les jugadores, que, esclar, tenen necessitats diferents que ells.

Seria bo que ens fes saber quines coses els aconsella, quines els desaconsella, quines els deixa prendre de tant en tant i per què. Menjar pitjor, menjar més processats, lesiona més? Fa estar més cansat? La Silvia Tremoleda em dona confiança com a nutricionista perquè –i és una impressió que no es basa en res– em fa l’efecte que gaudeix menjant. Un dia una nutricionista, a la tele, em va dir que les patates fregides no engreixaven “si te’n menjaves tres o quatre”. I jo vaig pensar: “Qui pot, excepte ella, menjar-se’n tres o quatre?”

Empar Moliner és escriptora

stats