Barça

El Barça fitxa la nutricionista de Guardiola

Silvia Tremoleda, fins ara assessora del Manchester City, se sumarà a l'organigrama blaugrana

2 min
La dietista Silvia Tremoleda

BarcelonaEl Barça viu un procés de reorganització interna des que Joan Laporta va guanyar les eleccions del 7 de març. Per als càrrecs més executius, el president blaugrana s'està rodejant de professionals de la seva confiança com el CEO Ferran Reverter i la seva mà dreta, Maribel Meléndez; Mateu Alemany, director de futbol, que serà decisiu en la planificació esportiva i salarial a molt curt termini, o Ferran López, responsable de seguretat que arriba de la cúpula dels Mossos d'Esquadra. El canvi de noms també s'està fent notar en posicions més tècniques. Al futbol, malgrat la permanència de Ronald Koeman al capdavant del primer equip, la setmana passada es va produir l'acomiadament de Francesc Xavier Garcia Pimienta, entrenador del filial, juntament amb un seguit de sortides emmarcades en una profunda reestructuració del futbol formatiu. Les seccions també han viscut modificacions significatives.

Les novetats continuaran aquest estiu tant al Camp Nou com al Palau i a Sant Joan Despí. Algunes seran més mediàtiques que d'altres. Segons ha pogut saber l'ARA, una de les altes durà el nom de Silvia Tremoleda. Nascuda a Madrid fa 47 anys, aquesta nutricionista pionera en la definició de pautes alimentàries per a esportistes de primer nivell entrarà a formar part de l'organigrama tècnic per aportar-hi el seus coneixements. Fins ara assessorava el Manchester City de Pep Guardiola, que se la va emportar a la Premier el 2016. El tècnic català valorava molt la seva feina amb Leo Messi, al qual va aconsellar una dieta perquè es lesionés menys sovint, i dins l'equip de treball de Frank Rijkaard. Ara bé, la relació entre Guardiola i Tremoleda va més enllà. I és que fa anys el de Santpedor va fer de testimoni a la boda de la nutricionista amb Xavier Sala Martín, exdirectiu i extresorer de la junta del Barça que ara, des del retorn de Laporta a l'univers culer, ajuda el mandatari des de fora. El casament va ser a Nova York.

El Barça, que ja ha pescat al Manchester City els fitxatges d'Eric García i el Kun Agüero per al primer equip, també recorre al vigent finalista de la Champions per enriquir la seva estructura professional. Amb la seva experta en dietètica, Tremoleda ajudarà els tècnics, els fisioterapeutes i els serveis mèdics a millorar el rendiment dels futbolistes. Marcarà la pauta pel que fa a alimentació, un aspecte que els jugadors ara mateix cuiden pel seu compte, contractant els seus propis professionals tot i la figura de Toña Lizarraga, responsable de nutrició de l'entitat amb visió general sobre tots els equips. Messi, per exemple, s'assessora des de fa temps amb l'expert italià Giuliano Poser, mentre que Dembélé ha desterrat les lesions musculars greus en part gràcies a la mà de dos especialistes: un cuiner i un preparador de la seva confiança. Tremoleda va estar en plantilla del City durant tres anys, entre el 2016 i el 2019, però en aquests moments complia funcions des de fora de l'staff en qualitat de consultora. Al Barça s'espera que la nutricionista, que fa temps va guanyar proves de triatló i va assolir el campionat de Catalunya de pàdel, entri a treballar en plantilla.

stats