15/10/2019

Entre drets i sentit comú

2 min
Entre drets  i sentit comú

Imagineu-vos aquesta escena: la setmana vinent és la setmana del clàssic entre el Barça i el Reial Madrid al Camp Nou i esteu planificant amb la família, els amics o els companys de feina que l’anireu a veure a casa d’algú o a qualsevol bar. Imagineu que us diuen que, per un tema de drets televisius, no es podrà retransmetre el partit en directe i que, sentint-ho molt, només podran gaudir de l’espectacle els assistents a l’estadi. Potser més tard, en diferit, ja ho veurem. Us ho heu imaginat?

No sé si us vau adonar que això va estar a punt de passar el 21 de setembre passat amb el Barça - Atlètic de Madrid de la Primera Iberdrola. Ara per ara, aquest partit és el que podríem equiparar al clàssic del futbol masculí. Vam estar a punt de no poder seguir un dels partits més esperats de l’any al futbol femení per televisió per culpa d’uns problemes de despatxos. Que consti que no soc entesa en drets de televisió, però sí que entenc el que necessita el futbol femení i m’adono de tot el que està a punt de passar. Ara resulta que el futbol femení interessa i, per tenir l’exclusivitat de poder emetre els partits o no, resultarà que qui en surt perjudicat és el mateix esport que s’està presumint que es promociona.

Cal tenir més sentit comú. Entenc que hi ha televisions que han apostat des de fa molt de temps per aquest esport i que, ara que funciona, volen treure’n benefici. Sembla lògic. Però el que no pot ser és que abans de disputar-se el partit no estigués clar si el retransmetrien per televisió o no. Senyores i senyors, que estem parlant d’un dels partits més importants ara per ara de la Primera Iberdrola! Que no podem caure en l’error dels drets televisius i començar a perdre el nord! Que el futbol femení necessita les televisions.

És evident que gràcies als mitjans de comunicació som on som en aquests moments, i que amb ells seguirem creixent, però no intentem boicotejar una cosa que ha costat tant i tant de temps aconseguir. ¿De debò no es poden arreglar les coses parlant, negociant? Repeteixo que no soc entesa en drets televisius, però crec fermament que aquell partit s’havia de retransmetre sí o sí per la televisió, perquè tots els aficionats que s’hi han anat enganxant poguessin gaudir d’un dels partits més esperats de la temporada. Espero que se segueixin retransmetent més partits en directe de tots els equips de la Lliga i que en el futur puguem seguir tota la competició. Serà un dels desitjos de la carta als Reis del 2020.

stats