16/07/2019

Centre Nacional d’Intel·ligència

2 min

Segons publica Carlos Enrique Bayo, de 'Público', el cervell dels atemptats a la Rambla, l’imam de Ripoll, va estar al servei del CNI fins al dia de l’atemptat de la Rambla. N’era informador fins a aquell dia, en què van morir tretze persones.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Fa por escriure les conclusions d’aquesta notícia tenebrosa, que seria un escàndol majúscul en qualsevol país. O bé el CNI tenia un confident que, mentre els anava fent confidències, va preparar un atemptat, o bé parlem de terrorisme d’estat. O bé el CNI és 'centro' i és 'nacional', però no és d’intel·ligència i tenia un element descontrolat al seu servei o bé el CNI va fer servir aquesta 'i' d''intel·ligència' per comprar un atemptat que faria que els separatistes comprenguessin, a la fi, la necessitat de pertànyer a Espanya. Els Mossos van desactivar la cèl·lula, potser amb imprevista i impensable eficàcia.

Per desfer qualsevol sospita valdria la pena que hi haguessin compareixences i es donessin explicacions, però això no ha passat fins ara tot i que les víctimes (el pare del nen de tres anys) ho han demanat. No els en donen. Per què? Per què són secretes? ¿No tenen dret a saber les víctimes d’un atemptat tot el que té a veure amb la mort dels seus éssers estimats si no hi ha res a amagar? Espanya ja té experiència en terrorisme d’estat. L’ha practicat. I la presó preventiva, les acusacions de rebel·lió, les de terrorisme amb els nois d’Altsasu ja en són una forma, de terrorisme d’estat. Ens distrauran, aquests dies. Algú en dirà una de grossa i tots farem tuits queixant-nos, i això també passarà, i tot serà silenci, silenci, perquè val més, perquè toca, cap escàndol, cap explicació del president del govern, ningú, quan resulta que la notícia fa por, perquè si no ens diuen res, si no s’expliquen, estan admetent que sí, que “todo por la patria”.

stats