08/11/2019

Gegants i capgrossos

2 min

La Junta Electoral de Manresa finalment ha permès una jornada gegantera que s’havia de celebrar a Sant Joan de Vilatorrada. Però primer l'havia prohibit perquè “podria interferir en la jornada electoral”. Porteu-me al bar (si no interfereix, també).

Jo els diria, als de la Junta Electoral, que parlar d’interferències en la votació, després de l’episodi dels piolins obrint caps a Catalunya durant el referèndum de l’1 d’Octubre, és un pèl forçat. Però vaja, si van trobar que una jornada gegantera “interfereix” en la votació i fins ara no hi havia interferit mai (i mira que en fem, de jornades geganteres) haurem de saber per què. ¿És perquè l’aglomeració faria que no es pogués travessar la plaça i, per tant, s’hagués de vorejar per entrar al col·legi? ¿És perquè costaria d’aparcar? ¿És perquè els gegants i els capgrossos podrien espantar els interventors de segons quines formacions polítiques? ¿És perquè els votants de segons quines altres formacions polítiques es quedarien encantats veient els gegants i els capgrossos i anirien més tard a votar, cosa que complicaria els sondeigs a peu d’urna? ¿És perquè el so de les gralles distrauria els presidents de mesa, cosa que els faria equivocar-se a l’hora d’apuntar què posa al teu DNI? ¿És perquè tenen por que a sota de les faldilles dels gegants hi hagi uns quants CDR amagats?

Fos el que fos ens ho han de dir, perquè, com que últimament n’hi ha tantes, de jornades electorals, hem de saber a què atenir-nos. Si hi ha una comunitat al món que adori “participar” és la catalana. Totes les nostres activitats, al darrere, hi duen l’adjectiu “popular”. Fem sardinades, arrossades, ballades de sardanes, concursos de calçots, de dibuix ràpid, de truites, de tapes, fem jornades castelleres, trobades geganteres i, sobretot, curses i més curses populars. Si el que pretenen és que a partir d’ara ballem xotis, que ens ho diguin.

stats