30/05/2018

12.000 raons

2 min

EscriptoraEspanya és un gran país, que no és el mateix que “país gran”. Té molt de sol i fa molta il·lusió passar el dia a les seves platges, si no fos perquè hi ha 'indepes' que s’entesten a recordar això dels presos polítics. Tothom voldria ser espanyol i qui digui que no és que té enveja. És un país tan meravellós que ha aconseguit que uns quants independentistes (que, incomprensiblement, no en volen ser, d’espanyols) s’exiliïn a altres països per no anar a la presó. També ha aconseguit que s’exiliï el raper Valtonyc, de manera que ara, a Espanya, ja no se senten les seves cançons. I això fa que Espanya encara sigui millor.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Espanya és tan guai que té el Jiménez Losantos, que proposa (tornar a) bombardejar Catalunya. Té la Marta Sánchez, que li ha posat lletra a l’himne, que no en tenia. Té toreros que maten toros i reben com a premi una orella de la bèstia, que li tallen un cop l’ha dinyat, i la cua, que també li tallen un cop l’ha dinyat. Ho dic, això, perquè com que el bellíssim i estètic espectacle de la corrida consisteix a anar-li clavant banderilles al toro (que no pateix), potser la mecànica podria portar a equívocs.

Espanya és tan fantàstica que té un rei. I la seva germana (la que viu a Espanya, perquè l’altra viu a Suïssa amb el seu marit, esperant, amb calma, la presó) va a les corrides i aplaudeix molt. El rei menja sopa i la reina serveix la sopa. El pare del rei té amants i mata elefants. Els agraden les armes.

Espanya té un jutge genial, que es diu Llarena. I és un jutge que envia euroordres a altres països amb èxit difús. També té un ministre, que es diu Dastis, que diu que l’1 d’octubre no va haver-hi violència policial. Què més es pot demanar? Espanya és flipant en tots els sentits.

Fins aquí l’article de glossa. Jo, com a independentista, podria ser considerada –teòricament– corresponsal estrangera. Espero que se’m tindrà en compte per a això dels 12.000 euros. Atentament.

stats