11/11/2011

La fila de les nenes

2 min

A l'Ara TV d'ahir s'hi podia veure un vídeo del míting que va pronunciar dimecres Carme Chacón a Badalona. El titular era prou sucós: "La diputada del PSC per Barcelona al Congrés perd els pantalons durant un míting". I no és que Esperança Esteve es quedés en calces, sinó que va xisclar, morta de riure, la frase: "Ai, que estic a punt de perdre els pantalons!" Ignoro si ho va dir en sentit figurat (si era una manera d'expressar que l'emoció la dominava) o si era en sentit literal (si li queien perquè, posem per cas, li ballaven).

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Però abans que passés això, just quan el ponent deia que en aquell míting no repartirien botifarres (com en altres, que sí que ho fan), la Manuela de Madre es va abraçar a la Carme Chacón i li va fer dos petons. Totes dues es van asseure a primera fila, al costat de l'Esperança Esteve (la dels pantalons). I aleshores, la Manuela de Madre va dir a les seves companyes: "Foto de nenes, eh? Estem tota la fila de nenes!"

M'encanta la frase i m'encanta que la digués precisament la Manuela de Madre. Segurament la va dir per demostrar la seva eufòria (als mítings et poses eufòric fins i tot si ets el vigilant de seguretat). I és que encara que a mi se'm faci estrany, hi ha dones que s'anomenen "nenes" entre elles, de la mateixa manera que hi ha dones que, per elogiar-se, es diuen "Estàs molt mona!" Al vídeo, la Manuela de Madre sembla contenta com una col·legiala. De fet, xiuxiueja amb la Chacón (mentre el de les botifarres parla) i, en un moment donat, potser per dissimular, crida: "¡Eso, eso!"

No sé què hauria passat si aquesta frase, en lloc de dir-la ella, l'hagués dit, també de manera informal, algun home present a la sala. Per exemple, un periodista o un company de partit. No sé si la Manuela de Madre i les altres dones s'haurien enfadat i l'haurien considerat sexista.

stats