LLIÇONS D'URBANITAT
Opinió 30/09/2016

Inútils cabines amb Déu

i
Antonio Baños
2 min

De la moda aquesta de viatjar esperitat a veure coses que ja has vist a la tele en diuen turisme. Part essencial d'aquesta activitat rau a fer coses allà que mai faries aquí. Fins aquí cap problema. El problema el té ara mateix Londres. Molta gent anava a la capital del Tàmesi a veure un campanar, a beure cervesa calenta i a comprar al Zara. I també a fer-se fotos dins les típiques cabines de telèfon vermelles. El que passa és que, amb això del mòbil, s'ha acabat la utilitat de les cabines i els seus tradicionals adhesius de senyoretes que fumen. I què fas? Si deixes les cabines al carrer quedes com un brut que deixa trastos a la via pública. Si les treus, la ciutat perd un atractiu turístic que, segons sembla, és una cosa importantíssima.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

La solució a Londres l'ha trobada una empresa ianqui, ves per on. Bar Works (el nom, suggeridor, té diverses traduccions però em quedo amb el bar funciona) vol convertir les cabines en minioficines. Tindran impressora, wifi i connexions USB. Per 30 euros/mes, els usuaris podran disposar de les 300 cabines que encara queden. Les cabines, per cert, passarien a dir-se pod works... Sóc jo, o el projecte sona a més antic encara que el del telèfon fix? Impressora? USB? De veritat?

Com veuen, això dels atractius turístics pot ser força molest. A Barcelona, com a Londres, van circular autobusos de dos pisos fins a l'any 1965 i vam tenir la sort que a cap guiri li fes gràcia pujar-hi. En canvi, els londinencs es veuen ara obligats a mantenir aquells trastos gegantins per sempre més, no fos cas que el visitant s'amoixís.

El problema de fons, però, és què es pot fer amb coses que tu no fas servir mai i potser llençaries però que enamoren els turistes. Penso, esclar, en la Sagrada Família, que també és, de fet, una gigacabina telefònica amb roaming celestial.

Donat que els catòlics de la ciutat tenen una oferta de places sacres més que suficient i que allò, més enllà de per fer-hi fotos, fa més nosa que servei, potser la idea de Bar Works fóra solució. Posem-hi wifi. I una impressora. I carregadors de mòbil. Encara farem que els primers barcelonins entrin al Pod Work Família. M'escaneja el DNI, senyor rector?

stats