Bon dia 04/12/2022

Per què no som capaços de trobar-hi solucions?

2 min

Començo per un autoespòiler: no tinc la resposta, però que passin els anys i continuem arrossegant alguns problemes clama al cel.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Com la falta de metges. Mira que en fa d’anys que sentim els col·legis professionals advertint que ja és aquí la jubilació dels baby-boomers. Doncs resulta que falten metges. I, per cert, just en el moment que tenim més facultats de medicina que mai a la història.

Em recorda un cas que vaig viure des de la ràdio: 1995, uns empresaris es queixen de la falta de matricers. 2005, tornem a tocar el tema i els empresaris continuen dient que falten matricers. I què els puc dir de la FP dual, tan posada com a exemple d’entrada al mercat de treball i que costa tant d’implementar.

I podríem continuar amb la falta d’habitatge. Que falten pisos assequibles se sent a dir des de fa unes quantes vides.

O la lluita contra el canvi climàtic, que és una altra d’aquestes històries lamentables: en un país on l’estiu crema de tant de sol, continuem pagant la llum a preu d’or i no ha estat fins ara, quan s’han ajuntat els fons Next Generation de la pandèmia i la guerra d’Ucraïna, que s’ha mogut a gran escala i amb bonificacions de taxes municipals la instal·lació de plaques d’autoconsum.

Suposo que ho fa que el polític i l’assessor viuen pendents de les pròximes eleccions, i del futur que se n’ocupi Rita. En altres casos, els interessos econòmics del sistema s’imposen al bé comú, però en un moment en què som capaços de reaccionar a gran velocitat als canvis socials que han donat pas a nous drets, per què en alguns problemes continuem ancorats en el “torni demà” de Larra?

stats