Bon dia 20/12/2023

No es podia saber

2 min
Yana Toom, la presidenta de la delegació del Parlament Europeu

La comissió del Parlament Europeu que ha visitat Catalunya instigada per l’obsessió anti llengua catalana del PP, Ciutadans i Vox ha marxat dient que: “Hem tingut una visió clara del que passa aquí”. Són paraules de la cap de la delegació, Yana Toom. Jo, com els Dupond i Dupont, encara diria més: han tingut una visió claríssima, la visió que es deriva d’entrevistar-se només amb els pares antiimmersió i no amb els que hi estan a favor. “És que vam venir perquè són els pares del 25% els que ho van demanar, no els altres”, s’han justificat. I és en aquest punt que és important recordar com funciona el negoci.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Ciutadans va ser creat per anar contra l’ensenyament en català, en tant que partit nacionalista espanyol a Catalunya (lògicament, quan van passar a la política espanyola, es va desfer perquè aquest mercat electoral ja estava agafat). Però com que es va passar anys enverinant la societat amb tota mena de falsedats contra la llengua, amplificades a les teles de la platocràcia, va fer algun forat. I amb la inestimable col·laboració del PP i de la justícia, va aconseguir que els tribunals dictessin la sentència del 25%. Resultat? Segons dades de Plataforma per la Llengua, dels vora 4.000 centres que hi ha a Catalunya, aquest curs la mesura s’aplica a 28.

O sigui que la cosa va així: primer crees un problema, després envies una comissió per comprovar que hi ha un problema i surts confirmant que, efectivament, hi havia una problema. Per cert, a la roda de premsa del final del viatge, l’eurodiputada Toom ha afirmat que “el català no està en perill”. No, ara ja no et renten la boca amb sabó ni et multen per parlar en català. És vostè molt amable.

Antoni Bassas és periodista
stats