El Golafre
Opinió 07/10/2016

La paella dels xoriços

Jamie Oliver vs. Francisco Correa

2 min
La paella dels xoriços

“Primer dia del judici de la Gürtel i les targetes black i tothom tuitejant en contra de la paella de Jamie Oliver. Ens equivoquem de xoriço...” Amb la seva punteria habitual, Jan Gura –guionista del programa Late motiv– exposava fa uns dies les nostres vergonyes quotidianes des del seu mur de Facebook, tot recordant-nos que la fotografia que hauria d'encendre la metxa de la nostra indignació digital és la de la porcada de 37 acusats que s'asseu aquests dies a l'Audiència Nacional.

Fa poc va veure la llum Uno de los suyos, el llibre confessional on José Luis Peñas, exregidor del PP a Majadahonda, rememora els anys de luxes i excessos com a home de confiança del xoriço més llardós de la trama Gürtel: Francisco Correa. L'anomenat Don Vito madrileny no s'estava de res quan organitzava una de les seves orgiàstiques trobades entre polítics i empresaris; el paio tenia un morro finíssim i alhora anestesiat contra la ferum que emanava del diner brutíssim que pagava el fornici i el marisc a costa del contribuent.

En una de les desenes de gravacions que Peñas va fer-li sense el seu coneixement, Correa parla sense embuts d'una de les festasses organitzades al xalet de Bernabé Cano, alcalde de la Nucia (Marina Baixa): “És com un reservat en una casa, on es reuneixen els amics per fer paelles, beure, jugar a cartes. [...] Els constructors de la zona, sans de l’hòstia, tenen això allà: un jacuzzi, una sauna, una pantalla gegant...”

Miro pel forat del pany del xalet de Bernabé i veig el Paco palplantat davant la vitroceràmica, en pilota picada, abillat només amb un davantal de Marina d'Or. Agafa uns dauets de xoriço envasat i els disposa amb gracilitat sobre una immensa paella on bullen granets d'arròs basmati. Al telenotícies parlen de l'escàndol de la paella del Jamie i el Paco esclata a riure mentre es grata l'entrecuix... Com saps molt bé, estimat lector, la realitat sempre supera la ficció.

stats