30/09/2012

Psicòpates al poder

2 min

Aquest és un missatge de reconeixement a la gran tasca, sovint mal vista i injuriada, que duen a terme els psicòpates laborals. Serveixi també de disculpa per part dels que no entenen les motivacions per tractar els seus empleats com muntanyes de draps bruts. Els especialistes en psicopaties assenyalen que no tenen res personal en contra dels seus subordinats, pobrets. La falta d'ètica i de consciència del dolor aliè del psicòpata són fruit de traumes, frustracions i mediocritats que amb el temps l'han convertit en una bèstia al seu lloc de treball. Algú que buscarà el triomf professional a qualsevol preu i mai en tindrà prou. En moltes ocasions ho aconseguirà i l'èxit ho justificarà tot. Especialment, haver-los contractat.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

No podem comparar els alts designis pels quals ha estat cridat un psicòpata laboral amb les petites misèries personals de les seves víctimes. ¿I si sortir de la crisi estigués a les seves mans? Distingeixen el bé del mal a la perfecció però -i aquí rau la seva virtut- tant se'ls en fot mentre assoleixin els seus objectius. En l'àmbit productiu, res millor que posar un psicòpata a l'empresa. Els resultats seran immediats. Amb més psicòpates al poder es multiplicarà el rendiment (i la sobreexplotació) dels empleats, pujaran les facturacions, milloraran els balanços, arribaran premis, reconeixements i medalles.

Tant se val que també es disparin les baixes per depressió, les acusacions de mòbing o les desercions massives a la plantilla. Mentre tot funcioni, l'empresa tindrà cura d'aquests petits contratemps. No siguem rancuniosos amb els psicòpates laborals, empassem-nos l'orgull i donem-los les gràcies. Per utilitzar els nostres defectes per humiliar-nos, per fer-nos sentir dèbils i inútils, i per minar la nostra autoestima. Gràcies, en definitiva, per fer-nos plorar. Mai podrem agrair prou als psicòpates laborals que ens hagin ajudat tant a adonar-nos que nosaltres som persones. I ells no.

stats