05/07/2022

Reina meva, que bé que no ho siguis

2 min

Llegeixo a l’ARA que a les filles adolescents del rei, princesa i infanta, els ha tocat anar de visita a Girona (cosa que deu fer que el cosinet Froilà se’l miri amb enveja, aquest esplai reial). Hi havia dues manifestacions, una a favor i una en contra, i es veu que quan els de seguretat han vist que la contrària era molt a prop de la ruta per on passaven, cap al Museu Dalí, i la favorable, més lluny, a la rambla de Figueres, “els han proposat d’intercanviar-se els espais”. Han dit que era per motius “de seguretat”, però ja ens explica l’autora de la peça, Maria Garcia, que l’estratègia semblava més encarada a evitar que ses alteses sentissin les protestes. Tant és així que els mossos han obligat els contraris “a allunyar-se més i han posat quatre furgonetes al mig de la calçada per evitar que les princeses els albiressin”. Aplaudiria l’autora, per cert, per aquest “albiressin”.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Per molt que et diguin els monàrquics que les “han preparat” per al càrrec, com van “preparar”, diuen també, el pare, estem parlant de menors d’edat. A qualsevol menor d’edat se l’intenta preparar per al càrrec, no fotem, i la diferència entre els nostres i les del rei són només els diners públics. Els nostres no tenen un perruquer, un esteticista i un estilista, una depiladora a sou, ni una escola privada lluny de casa. En canvi, però, els nostres tenen una cosa a part del dret a l’anonimat: hi som. Hi som per esbroncar-los, per dir-los que no valoren trobar-se el plat a taula i per anar-los a recollir a la festa major.  

Veient les maniobres perquè les nenes no rebin tomàquets a la carrossa no deixo de pensar que són nenes i que les fan servir com a producte. Com a negoci que són, no poden tenir Instagram, fer botelló, rapar-se els cabells, tatuar-se, ser lesbianes, vestir-se de negre o enamorar-se d’un noi de segons quina part del món. Estic segura que la mare no està contenta de la principal perversió que sustenta la institució monàrquica: el treball infantil.

Empar Moliner és escriptora
stats