26/01/2022

Unes ulleres de xocolata

2 min

A l’ARA, un imprescindible article d’Anna Comet es pregunta: “Per què per perdre pes cal prioritzar l’alimentació a l’exercici”. Ens posa aquest exemple: “Podem menjar-nos, sense gaire esforç i en menys de 5 minuts, unes ulleres de xocolata i, segurament, afegir-hi un cafè amb llet, una beguda de cacau o un suc comercial”. Això serien, explica, unes 550 quilocalories. I llavors afegeix que per cremar-les “ens calen entre dues i quatre hores d’exercici físic moderat (caminar a ritme alegre en terreny pla, jugar un partit de pàdel o fer una sortida amb bicicleta a uns 16 km/h)”. Explica que segons l’OMS “una dona en necessita entre 1.600 i 2.000 i un home entre 2.000 i 2.500”. 

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Doncs parlem-ne! Segons que em diu el meu rellotge de córrer –que em mesura les pulsacions–, jo, si no em mogués del llit, en necessitaria 1.500. Però si escombro, estenc la roba, passejo, vaig a la màquina de fotocòpies, carrego un nadó, vaig a peu a treballar o faig l’amor en necessito, com diu l’OMS, moltes més, perquè això gasta. Si treballeu de cambrers o d’hostesses de TV3 fàcilment caminareu 7 km al dia.

Avui, que he anat a córrer durant una hora de matinada amb les meves estimades amigues i m’he menjat unes ulleres després, he gastat 500 quilocalories. Però durant les hores següents tenia el metabolisme accelerat i, per tant, he seguit gastant en repòs. Em sap greu dir que un home, fent el mateix esport que jo, en gasta el doble (també comprovat). No sé si avui faré l’amor (no és dissabte) però he anat comprar i he fet rentadores. Per tant, les ulleres m’han sortit de franc i tenia més de dues mil quilocalories per dinar, berenar i sopar. 

He comprovat que canviar els llençols i fregar una habitació gasta tant com una classe de body-pump. Unes dues-centes calories. És per això que les persones que concilien i col·laboren en les tasques de la casa estan més saludables i mengen moltes més ulleres de xocolata.

Empar Moliner és escriptora
stats