País Valencià 12/02/2013

La justícia responsabilitza l'Ajuntament de València de la mort d'un veí que no va poder arribar a l'hospital pel trànsit durant les Falles

El Tribunal Superior de Justícia rebaixa la pena que demanava la família en considerar que no es pot provar que l'home s'hauria salvat amb una correcta evacuació

Acn
1 min

ValènciaL'Ajuntament de València ha estat condemnat a pagar 6.000 euros en concepte d'indemnització per danys morals a la família d'un veí que va morir d'un infart abans d'arribar a l'hospital a causa dels talls de carrers al trànsit durant les Falles. El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha fet pública avui la resolució de la Sala, que recull que el consistori té l'obligació de garantir l'accés del trànsit rodat.

La sentència, però, també recull que no es pot provar que l'home hauria pogut salvar la seva vida si hagués arribat a l'hospital, a cinc minuts de distància de casa seva, i per això ha rebaixat la pena a 6.000 euros davant els 140.000 euros que demanava la família. Els fets van succeir el 14 de març del 2007 quan a l'home li va agafar un infart al seu domicili del carrer Llanera de Ranes de València, i va tardar 45 minuts a ser atès a l'hospital Peset Aleixandre de València.

Els talls de trànsit a causa de les festes falleres van dificultar l'accés al centre hospitalari, segons la sentència, que estima en part el recurs de la dona de l'home mort contra una sentència anterior. La sala considera que el consistori ha causat un dany a la família en no preveure mesures d'evacuació alternatives i no garantir l'accés al trànsit rodat. Aquesta situació li va impedir de rebre una correcta assistència mèdica, tot i que els informes mèdics aportats per la part demandant no poden provar que l'home no s'hauria salvat la vida si hagués arribat a l'hospital.

stats