TRIBUNALS

Imputats 19 exconsellers de la CAM per dietes irregulars

El jutge de l’Audiència Nacional Javier Gómez Bermúdez ha citat a declarar 19 exconsellers de l’extinta Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM) com a imputats per l’aval de la concessió de dietes irregulars per un import de 300.000 euros a l’expresident de l’entitat Modesto Crespo.

Segons la documentació que consta en poder del magistrat, una reunió del consell d’administració de la CAM celebrada el 27 de novembre del 2009 va servir per donar llum verda al pagament d’unes dietes a l’expresident de l’entitat, Modesto Crespo, pel seu càrrec de president a la societat participada Tinser Cartera SL. Els consellers de la caixa d’estalvis van aprovar que Crespo cobrara “de forma retroactiva” les dietes dels dos darrers trimestres de l’any, tot i no haver assumit el càrrec fins a l’últim mes de l’any. El magistrat interrogarà als membres del consell d’administració des del 23 d’octubre fins al 13 de novembre, en el marc de la peça separada oberta per a investigar aquest pagament, concedit a Crespo pel seu càrrec de president de la societat participada Tinser Cartera SL.

Aquestes imputacions arriben encara no una setmana després que Crespo fos imputat en la mateixa causa que instrueix Gómez Bermúdez.

Més investigacions

Gómez Bermúdez ja investiga Crespo i altres antics directius de la caixa d’estalvis -l’exdirector general de recursos de la CAM, Vicente Soriano Terol; l’exdirector de planificació i control de la caixa, Teófilo Sogorb; l’exdirector general de la CAM, Roberto López Abad, i l’última directora general de la caixa alacantina, María Dolores Amorós- per presumptes delictes societaris, estafa i manipulació de preus, per la seua actuació prèvia a la fallida de l’entitat.

Més continguts de

El + vist

El + comentat